Verdens beste lag – Bergen

Verdens beste lag

Lørdag 6. mars er det duket for at verdens beste håndballag kommer til vår hjemmebane. BM Ciudad Real er vår siste motstander i gruppespillet i Champions League! Trener Talant Dusjhebaevs gutter er regjerende mestre i Champions League og ville nok ha slått de fleste landslag.

BM Ciudad Real mangler en «rockestjerne» som Ivano Balic og oppfattes nok derfor av mange som ikke så interessant. Men når man ser hvilke spillere de har så er dette STORT!

Se her hva Daniel Birkelund skrev om Ciudad Real da det ble klart at vi skulle spille i Champions League:
«Verdens beste håndballag de siste sesongene. Vant mesterligaen første gang i 2005-2006, igjen i 2007-2008 og enda en gang forrige sesong. Begge de to siste sesongene har de utkjempet det tyske mesterlaget Kiel i finalene, etter utrolig tette og dramatiske oppgjør. Hvem glemmer returkampen fra sist sesong? Kiel vant med fem hjemme i første kamp og var knapp favoritt til å holde unna. I returoppgjøret i Spania ledet tyskerne fra første pasning, og rundt et kvarter før slutt var de foran med ni sammenlagt. Det virket kjørt, ”ingen slår Kiel med ti mål på femten minutter…” Så skjedde det som gjør håndball til en så spektakulær og spennende sport, alt snudde. Ciudad sto opp igjen fra de døde og hentet hjem seieren med 67-66 sammenlagt.

Stjernegalleriet fra byen 20 mil sør for Madrid toppes kanskje av sjefen sjøl. Talant Dujshebaev er sannsynligvis en av tidenes beste håndballspillere. Opprinnelig fra Kirgistan spilte han for det sovjetiske, og senere russiske, landslaget frem til 1995 og ble blant annet olympisk mester i 1992 og verdensmester i 1993. Han er flere ganger kåret til verdens beste spiller. Han avsluttet karrieren som spillende trener i Ciudad Real fra 2005 til 2007, før han la skoene på hyllen og konsentrerte seg utelukkende om treneroppgaven. Under VM i Kroatia i år hadde jeg for øvrig gleden av å være med på et seminar hvor Dujshebaev var en av foreleserne. Mannen var et fyrverkeri og hadde utvilsomt gått rett inn på hvilket som helst europeisk topplag den dag i dag….

Også PÅ parketten er det tett mellom profilene hos de regjerende mestrene. Vi nevner i fleng navn som…
…Arpad Sterbik (verdens beste (?) målvakt).
…Jonas Källman (svensk venstrekant, ikke minst en meget viktig forsvarsspiller for Ciudad der han ligger foran i 5:1).
…Luc Abalo (verdens beste høyrekant etter min og mange andres mening, fantastisk spenst!).
…Jerome Fernández og Alberto Entrerrios (bakspillere av absolutt toppformat).
…Chema Rodriguez (playmaker med eksplosivitet og gjennombruddskraft).
…Didier Dinart (verdens beste forsvarsspiller, ligger bak i 5:1-forsvaret og rydder unna det som kommer).
…Petar Metlicic (kroatisk høyre bakspiller, i verdensklasse når han er skadefri).

Det spanske superlaget kommer til Bergen 6. mars i det som er gruppespillets siste oppgjør.»

Kjære håndballvenn; benytt deg av denne eksepsjonelle muligheten til å se idrettmenn i den absolutte verdenstopp i vår egen hjemmearena! Kampen starter kl 1815, men vi håper at man må være tidlig ute for å få plass Smile.

Vi kan love at parkeringsplassene skal være måkt!