FORAN SERIESTARTEN – Bergen

FORAN SERIESTARTEN

På søndag braker det løs i Framohallen når fjorårets seriemester Haslum er første utfordring for FyllingenBergen.

Som ny trener er man selvsagt ekstra spent, men for meg som har åtte sesonger bak meg i klubben på seniornivå tidligere er det mest av alt fantastisk moro å være tilbake. Klubben var i stor fremgang når jeg forlot byen, men den jobben Anders Fältnäs har gjort både som trener og ressurs i klubben, sammen med alle andre i perioden står det enorm respekt av. Det er ikke vanskelig å se at Anders har utviklet en sterk kultur i gruppen. Jeg er veldig ydmyk overfor den oppgaven jeg står foran, det er store sko å fylle, men lover at vi skal arbeide hardt fremover for å utvikle oss videre for å levere resultater i toppen av norsk håndball.

 

Fra fjorårets stall har vi mistet mange sentrale brikker, det er det ingen tvil om. Man erstatter ikke spillere som blir profesjonelle over natten, men vi skal være stolt og glad for å sende spillere ut i toppklubbene. Det er fristende å si at vi på bakgrunn av å miste fem sentrale spillere skal bruke tid på å bygge opp noe nytt. Men vi tenker ikke helt sånn, vi har fortsatt masse kvalitet i gruppen og ønsker å prestere også på kort sikt. Det betyr at våre ambisjoner er store også for kommende sesong, selv om vi er fullt klar over at vi trenger marginer og flyt på veien for å lykkes. Med det tenker jeg på å holde oss skadefrie i størst mulig grad, for det er ingen tvil om at det er i bredden av rutinerte spillere vi er mest svekket. Vi har imidlertid mange unge spillere som er på gang, så får vi se hvor fort vi kan ta nivået med disse. Samtidig som våre ambisjoner er å kjempe om medaljene er vi klar over at vi også kan risikere å kjempe en tøff kamp lenger nede på tabellen. De fleste forhåndstipper oss mellom nr 6 og nr 9, så det er ingen tvil om at vi har en tøff jobb foran oss.

 

Vi har en spillergruppe som er svært dedikerte. Det kjennes virkelig som at det er en gjeng som hver dag vil utvikle seg og bli bedre som håndballspillere. Disse spillerne vet i stor grad hva som skal til av trening, og er villig til å legge ned det arbeidet som kreves. Motivasjonen i gruppen er sterk, og jeg tror at laget vil bli sterkere og sterkere jo lenger vi kommer ut i sesongen. Det nye dette året er jo at sluttspillet vil henge veldig høyt der neste sesongs billett til Champions League kvalen vil ligge. Vi vil imidlertid gjøre hva vi kan for å sikre oss best mulig forutsetninger før sluttspillet tar til.

 

Jeg vil også ta med at vi har fått på plass et strålende apparat rundt laget. Erlend Aam kjenner gruppen godt og kan videreføre mye av det som klubben har lykkes med over tid med Anders som sjef. På målvaktsiden har vi tre unge spennende målvakter som Jan Stankiewicz følger opp på beste vis. Stian Engum gjør en solid jobb med det fysiske og det skadeforebyggende. Nytt av året er også at vi har fått knyttet til oss en lege. Arwin Rahi er med på laget og gjør at vi får bedre kontroll med spillernes helse. Tar vi med våre oppmenn Arvid Håland og Svein Mjeldheim har vi en topp ressursgruppe rundt spillerne.

 

Endelig er det altså klart for serieåpningen og jeg håper mange av dere som gir oss støtte og hjelp på veien vil komme å følge oss i hallen. Jeg tror dere får noen gode opplevelser, så håper jeg også dere har litt tålmodighet med oss. Det vil helt klart variere, men på vårt beste leverer denne gjengen på høyt nivå. Der håper vi å levere allerede på søndag. Det er ikke hvem som helst som kommer til Framohallen i åpningskampen. Forrige sesongs seriemester Haslum er motstander og de har allerede vært ute i CL-kval. De mislykkes der, men har helt sikkert kommet langt med laget sitt allerede. Alle som kjenner Haslum vet at oppgaven med å stoppe Erlend Mamelund blir viktig, men de har flere nye og spennende spillere å se opp for. Det er en klubb å se opp til på mange vis, måten de utvikler unge nye spillere på er formidabel. Det må være vårt klare mål å utvikle like mange yngre landslag- og elitespillere som dem hvis vi ser noen år frem i tid. Men den historien tar vi ikke nå, det handler om poeng på søndag. Haslum er favoritter, men jeg tror vi kan overraske med hjelp av masse folk i hallen!

 

Sees i hallenJ