Nytt gulv i Framohallen – Bergen

Nytt gulv i Framohallen

Det har de siste to sesongene vært en merkbar økning av skader blant herrespillerne. Dette gjelder særlig "jumpers knee" og benhinnebetennelse. Disse skadene er typiske for harde gulv uten tilstrekkelig demping.

Håndballklubbene har fått til å skifte ut dagens gulv med et gulv som er tidsriktig når det gjelder demping og komfort for spillerne. Vi skifter nå fra et punktelastisk til et kombielastisk gulv. Den synlige delen av gulvet, selve matten, er samme type og farge som VM i Sverige ble spilt på i januar og også Champions League gulvet vi brukte da vi var med der.

Legging av det nye gulvet starter i uke 28 og linjene vil bli malt i uke 31. Det vil bli noen dager over annonsert åpningsdag (1. august) før gulvet blir helt ferdig, men ventingen vil være verdt det; færre skader og bedre komfort for alle brukerne av hallen!

Vi vil legge ut bilder fra leggingen her på hjemmesiden når arbeidet kommer i gang.

Endring:
I en artikkel i Bergens Tidene 24. juni står det at vi er først i Norge med kombielastisk gulv. Dette er en unøyaktighet hos journalisten. Det korrekte er at vi er først i Norge med den oppbyggingen av gulvet som er under toppmatten. Metoden som er valgt er vanlig i Sverige ved rehabilitering av gamle gulv for å ikke få for stor byggehøyde samt at man får et gulv som godt tåler belastningen fra flyttbare tribuner.