Teambuilding sist helg – Bergen

Teambuilding sist helg

I helgen gjennomførte FyllingenBergen Teambuilding gjennom en ”Survival light” i skog og fjell i Sund kommune.

20 mann sto pakket og klar i Framohallen fredag kl. 16 hvor de ble fratatt penger og evt mat, delt i fire 5-manns lag og gitt lagsutstyr som presenning, mel, bakepulver, fiskesnøre, tau og noe førstehjelpsutstyr

Anders og Erlend hadde laget en finurlig rute hvor lagene måtte komme seg til Vorland i Sund kommune via diverse kontrollposter hvor det underveis måtte skaffes diverse produkter uten å kjøpe disse. Lagene viste stor kreativitet og involverte venner og kjente i transportoppdrag, og fikk hjelp av uskyldige forbipasserende og hus på veien til å skaffe f.eks. ett stekt egg.

Lagene fikk poeng for både hurtighet og produkter de skulle skaffe inn, og de som først nådde målet fikk velge leirplass først. Vorlandsvatnet var målet for første natten. En idyllisk plass, om det ikke hadde vært for knotten. Guttene konstaterte fort at dette var knottens fødested i verden og til tider kunne det absolutt virke slik. Tross knott, så ble der rigget presenning i skogen og bål ble tent. Ved vannet ble der gjennomført flere konkurranser hvor lagene kunne samle poeng. Blant annet Varpa (steinkast) og bevegelse på tid. Laget med flest poeng etter endt dag fikk 1 stk. svinekotelett pr. pers og lag nr. 2 fikk grillpølse. Øvrige lag fikk ingenting. Fiskelykken var det så som så med og guttene endte med å blande seg brøddeig i plastpose og steke pinnebrød på bålet. Sulten og utålmodige gikk det som det ofte gjør, man ender opp med å spise svart brent deig på pinne. Det vil være en overdrivelse å si at guttene gikk mett i seng.

Natten var ikke gammel før de første ikke lenger holdt ut knotten. Den var overalt i svarte svermer og dekket all bar hud. På minutter hadde man 40–50 stk. på hånden om man sto stille, og de fant etter hvert veien inn i soveposen også. Noen søkte ut av skogen til riksvei 555 for å få fred og ble etter hvert fulgt av flere. Med noen hederlige unntak, så overnattet de fleste i busskur og under presenning langs hovedveien. Trolig et interessant skue for lokalbefolkningen. Kristian, Trym og Axel holdt ut i skogen. Axel ga seg kl. 05:30 og gikk ut, mens Trym og Kristian sov til kl. 09.

Kl. 09:30 fikk lagene ny oppgave og skulle ta seg over Veten, besøke et minnesmerke på fjellet og videre ned til Høyland/Kleppe. Turen var på ca. 5–6 km i luftlinje, men de gikk nok ca. 8 km i myr og regn. Det var en relativt sulten og våt gjeng som nådde riksveien på motsatt side. Dog noen km ute av kurs, som igjen betød nye 3–4 km langs hovedveien med pakning til det nye målet på Kleppevik.

Helle hadde velvillig stilt landstedet til rådighet for våre aktiviteter, en perle ved sjøen med store marker, stort naust og flott hytte. Vel fremme kom det noen kraftige regnbyger som virkelig stilte guttenes moral på prøve, men med friskt mot tok de fatt på nye konkurranser. Nå sto diverse ved øvelser på programmet. Bl.a. vedstabling og vedkasting i ulike former. De fikk også prøve seg på pil & bue, Boule og luftgevær. Igjen fikk de 2 beste lagene brødskive og litt drikke. De tapende lag fikk som vanlig ingenting.

Guttene fikk nå vite at vi skulle bli på plassen og at de skulle bo i 2 etasjer i et naust i vannkanten. Her var det i det minste tørt og fritt for knott. Igjen fikk man velge plass etter rangering og lagene fikk hvile i 1,5 time. Deretter en synonym konkurranse innendørs hvor premien var kjeks og kaffe.

”Survival” delen var nå over og guttene lyste opp over info om at det skulle grilles og spises på stedet. Lagene skulle forberede underholdning og gikk i gang med å øve. Helle gjorde en formidabel innsats i kjøkkenet og disket opp med pasta, grønnsaker, pølser med mer. Guttene hogg inn og oppdaget fort at når man er svært sulten så blir man fort mett. Magen før øynene.

Kvelden ble avsluttet med fantastisk underholdning av kreative lag som satte lattermusklene i bevegelse. Her ble presentert alt fra Rap, stripping, dramatiserte svenskevitser til ulike samleiestillinger. Fram til de fleste krøp i posen ble der ført gode samtaler og kortspill.

Søndag morgen serverte Helle nydelig frokost og turen ble avsluttet med transport hjem kl. 10:00

Målet med helgen var å sveise gruppen bedre sammen, bli kjente og møte noen utfordringer man ikke nødvendigvis verken kontrollerer eller har trent på å løse. Anders og Erlend er svært fornøyd med utbytte av helgen og er sterke i troen på at troppen er sterkt og godt satt sammen.

(Mens vi ventet på bilder brukte vi det nærmeste vi kom….. Nå er det lagt ut bilder under menyvalget Bilder)

(FyllingenBergen)