Underholdene håndball i Framohallen – Bergen

Underholdene håndball i Framohallen

Svenskene ble for sterke for tyskerne og vertskapet slo de nyopprykkede fra Arna.

Tumba – Henstedt-Ulzburg 32-23

Det ble en fartsfylt åpningskamp mellom det svenske elitelaget Tumba og det tyske nivå 3-laget Ulzburg. Begge lag viste meget solid innsatsvilje fra start, og dommerne hadde sin fulle hyre med å holde ro i rekkene.

Utover i matchen viste svenskene (under ledelse av tidl Bjørnartrener Mads Kardell) at de var et bedre lag for kvelden enn tyskerne. Tilslutt vant de nyopprykkede svenskene 32-23. Mestscorende for de to lag var hhv Rasmus Johansson (7 mål), Tumba, og Gersch (5 mål), Ulzburg.

FyllingenBergen – Bjørnar 36-19

Kveldens andre kamp var mellom de to samarbeidsklubbene FyllingenBergen og nyopprykkede Bjørnar. Med flere ex Fyllingen-spillere på banen samt sultne unggutter som ville vise muskler, hang Bjørnar godt med i starten. Etterhvert ble både divisjonsforskjell og treningsgrunnlag mer synlig, og Fyllingen vant til slutt kontrollert 36-19. Fyllingen rullerte mye på laget, og mange av de yngste spillerne fikk mye spilletid.

Verdt å nevne en meget god debut av 92-landslagets keeper Henrik Eidsvåg som kom fra Strindheim før sesongen. Med en redningsprosent på 45%, leverte trønderen en meget god kamp.

Toppscorere ble Harald Reinkind, FyllingenBergen, og Steffen Andersson, Bjørnar, begge 7 mål.

Resterende kamper spilles slik:
Fredag 12.
19.00 Bjørnar – IFK Tumba   – Bjørnarhallen
19.00 Henstedt-Ulzburg – FyllingenBergen   – Framohallen

Lørdag 13.
16.00 Henstedt-Ulzburg – Bjørnar   – Framohallen
17.30 IFK Tumba – FyllingenBergen   – Framohallen