Reisebrev nr 2 fra Tyskland – Bergen

Reisebrev nr 2 fra Tyskland

Seier mot Tarp-Wanderup fra 3. Bundesliga i kveld

Dag 2 i Hamburg bød på trening, shopping og kamp, i den rekkefølgen. En rolig formasjonsøkt på formiddagen hvor det ble arbeidet med spill mot offensivt forsvar og en hel del spesialskudd. Våre verter hadde lagt inn tur til sentrum, noe flere satt pris på. Det ble observert opptil flere dyre papir bæreposer med kjente merkenavn hos både Espen og Daniel m.fl.

På kvelden var det duket for turens første kamp. Denne var mot Tarp-Wanderup som i forrige sesong spilte play-off for opprykk til 2.Bundesliga.

Tarp gikk direkte i strupen på oss og til ledelse 15-17 til pause. Våre gutter ble overrasket over tyskernes fysiske spill, men etter å ha kommet seg igjennom de første 10 minuttene var det duket for å brette opp armene i vår ende også. Anført av en opplagt Harald Reinkind og Trym Bilov-Olsen fremme, tok vi sakte men sikkert igjen Tarp og til ledelse 10 min ut i 2 omg.  Bak fikk Filip Svele prøve seg i 5:1, en oppgave han løste svært bra i Espens skade fravær. Iben Hvidsten gjør nok en god kamp i begge ender og gjør et uhyre viktig mål da han snapper en ball i undertall mot slutten.  Det var ikke lett å riste tyskerne av og de holdt følge helt inn. Harald setter vinnermålet 32-31 ca 50 sek før slutt, og holder rent bak tiden ut.

–  Perfekt motstand for oss i dag. Fysisk tøft lag, svake dommere og innledningsvis frustrerte egne spillere, helt genialt. Da fikk vi se hva som bor i guttene, og etter noen minutters syting på dommerne forstod vi at her må det tas igjen med samme mynt. Det klarte guttene utmerket og vi fikk en virkelig god gjennomkjøring i dag, sier Erlend Aam.