Sliteseier i Sverige – Bergen

Sliteseier i Sverige

FyllingenBergen vant 29-28 over Hammarby i turneringens første kamp i Lindesberg i Sverige.

Hammarby er tippet på nedre halvdel i svensk eliteserie, men bet godt fra seg mot de gule og blå fra dalen. Svenskene vartet opp med godt angrepsspill og direkte satsinger, og gikk seirende ut av de fleste mann-mann dueller mot litt forsiktige fyllingsdøler.

I Fyllingen målet sto Henrik Eidsvåg og stengte målet i 2 omg, og var med det direkte avgjørende for kveldens seier. Fremme gled spillet noe greiere og flere fikk vist seg fram. Iben Rene Hvidsten var trygg og god på sine sjanser og Axel Foyn-Bruun tar stadig nye steg i spillet sitt. Tradisjonen tro var Kristian Bjørnsen toppskårer med 7 mål, men det var gledelig å se Torbjørn Aamelfot gjøre 2 mål i sitt comeback. Etter 2 års skadefravær var han giftig i sin første kamp på lang lang tid.

–  Blandet fantastisk håndball som svinger fra himmel til helvete i løpet av kort tid. Vi velger fortsatt å teste ut spillere og formasjoner i begge ender, og vi er forsiktig med belastningen på de som har vært skadet. Kul å se at Henrik stenger målet når vi trenger det som mest, sier Anders Fältnäs.

Kampfakta:
FyllingenBergen – Hammarby 29-28 (16-16)

Kristian Bjørnsen 7, Axel Foyn-Bruun 5, Harald Reinkind 4, Iben Rene Hvidsten 3, Torbjørn Aamelfot 2, Espen Holand 2, Eivind Tangen 2, Preben Rasmussen 1, Tore Andre Lunde 1, Sindre Kolseth 1, Trym Bilov-Olsen 1.

Øvrige spillere Filip Svele, Joakim Stenqvist, Daniel Bergquist og Henrik Eidsvåg.

Fyllingen 4 x 2 min og Hammarby 3 x 2 min

(FyllingenBergen)