Tap i seriepremieren – Bergen

Tap i seriepremieren

Det var dekket til fest i Haukelandshallen med Supergalla og seriepremiere i Postenligaen for menn. Regjerende mester Haslum gjestet selvoppnevnte gullutfordrer FyllingenBergen og det skulle måles krefter for første gang. Det ble et durabelig oppgjør med tøffe tak, stor variasjon i prestasjoner og to lag som byttet på å ha initiativet i kampen.

Haslum kommer klart best i gang mot ett litt famlende hjemmelag og kan notere seg 2-7 på tavlen etter bare 8 min spill. Derfra snur kampbildet og FyllingenBergen får satt press på Haslum i kontraspillet og kan gå til hvilen med 15-13 ledelse. Begge lag har bra uttelling og ingen av målvaktene klarer å dominere kampen i særlig grad.

Etter pause fortsetter fyllingsdølene på vinnersporet og etter bare 39 minutter spill står det hele 21-17, men Haslum tok grep bakover og skiftet på mannskapet. Inn kom mer fotrappe spillere som igjen og igjen finner huller i FyllingenBergen sitt forsvar. Det lekker bakover på banen hos de gule de siste 20 minuttene, og hele 16 ganger netter Haslum i denne perioden.

Det ble mye kaos på tampen og hjemmelaget klarte å pådra seg 2 x 2 min utvising for både munnbruk og feilt bytte i ett forsøk på å sette inn en utespiller med målvaktsdrakt.

Haslum kunne til slutt juble for 30-33 seier.

-Det ble mye rart i dag. Vi er strålende og har Haslum i kne fra 10-40 minutter, men faller helt sammen bakover. Frustrerende å se Haslum få løpe igjennom gang etter gang og vi står ikke opp i duellspillet. Tore Andre Lunde blir periodevis alene i vårt kollektive angrepsspill og blir totalt sett vår beste spiller. Vi på benken må ta på oss skylden for kaoset rundt målvaktsbytte, det var svært urutinert av oss, sier assistenttrener Erlend Aam