Surt bortetap i toppkamp – Bergen

Surt bortetap i toppkamp

FyllingenBergen førte mot Haslum i 40 minutter, og ledet på det meste med 5 mål, men Henrik Tovås i Haslum målet ville det annerledes.

Bergenserne kom best i gang i toppoppgjøret mot Bæringene i Nadderudhallen, og etter vel halvspilt 1 omg sto det 7-10 på lystavlen. De gule jobbet godt i forsvar og fikk omsatt dette i flere enkle kontramål. Espen Holand stresser Haslum fra sin framskutte posisjon og det kan se ut som om FyllingenBergen har ett bra tak på kampen. Slurv gir 12-15 ledelse  istedenfor 11-16 i de sist sekunder av omgangen, ett varselblink på det som følger

Starten på 2 omg er god og fyllingsdølene klarer øke sin ledelse til 14-19 etter 8 min i 2 omg, tross svakt overtallsspill. Derfra og ut er det bom stopp. Ingen marginer går bortelagets vei og Haslum lykkes med det aller meste. Henrik Tovås i Haslum buret har en svært god dag på jobb og holder FyllingenBergen nede på 6 skårte mål de første 25 min av 2 omg. DA er det vanskelig å vinne. Haslum går i uavgjort 20-20 etter 15 min og kan ri inn en grei seier.

– Man må være i svært nær familie med spillerne våre for å si noe positivt om overtallsspillet vårt i 2 omg, det er veldig langt unna slik vi ønsker det skal se ut. Det er dessuten en kardinaltabbe å begynne å tvile på spillet, med bakgrunn i at man ikke får satt avslutningen i mål. Vi er gode i 40 min, svært gode, men blir for puslete mot mål utover omgangen. 30 bomskudd taler sitt tydelige språk og gjør det vanskelig å vinne, sier assistenttrener Erlend Aam