Kristian Bjørnsen tilbake fra samling med landslaget – Bergen

Kristian Bjørnsen tilbake fra samling med landslaget

I løpet av denne samlingen har vi spilt 5 kamper, hvor to av de var mot Kroatia, og de tre resterende var i den såkalte Januar cup mot Østerrike, Tsjekkia og Sverige.

Kroatia var det eneste laget som var klar for EM og en skulle tro at de var giret for å spille på seg selvtillit i de siste kampene før mesterskapet. Alle stjernene var med utenom selveste Ivano Balic. Den første kampen var preget av mye god angrepsspill og lite godt forsvar- og keeperspill. Selv om Kroatia sparte Vori, Duvnjak og Lackovic, skåret vi 24 mål til pause, noe som er veldig imponerende mot Kroatia. Men desverre ble det til slutt et ettmålstap hvor de skåret kun hundredeler før tiden gikk ut. Stilling: 37-36

Målskårere: Sebastian Barthold (2 mål), Ronald Putans, Johannes Hippe (6 mål), Lars Erik Bjørnsen, Bjarte Myrhol (1 mål), Christoffer Rambo (6 mål), Espen Lie Hansen (12 mål), Magnus Jøndal (1 mål), Christian O’Sullivan, Kristian Bjørnsen (4 mål), Magnus Gullerud, Gøran Sørheim, Kent Robin Tønnesen (3) og Joakim Hykkerud (1 mål).

I den andre kampen ble det også laget veldig mange mål. Nå hadde de også hentet inn både Vori og Duvnjak, noe som ikke var særlig merkbart. Vi kom litt bakpå ut i kampen, men klarte å hente oss inn igjen med god vilje og innsats. Vi økte ledelsen mot slutten og da sluttsignalet lød viste resultattavlen sifrene: 35-38.

Målskårere: Espen Lie Hansen 10, Sebastian Barthold 6, Bjarte Myrhol 6, Kristian Bjørnsen 4, Johannes Hippe 4, Christoffer Rambo 4, Magnus Jøndal 3, Magnus Gullerud 1, Christian O’Sullivan, Joakim Hykkerud, Kent Robin Tønnesen, Ronald Putans, Gøran Sørheim, Magnus Dahl, Henrik Ruud Tovås.

En skulle tro at da selve Januar cup begynte, at vi ville være enda mer giret, men det startet direkte med en smell mot Østerrike. Et lag som en normalt skal kunne løpe over, ble en kamp som Østerrike fikk inn i sitt spor, som vi aldri kom oss av. Keeperen deres tok en del, mens vi ikke fikk satt forsvaret slik vi ønsket. Det ble en jevn kamp hvor vi kunne utlignet med 20 sek igjen og en mann mer. Men en brøyt og et Østerrikemål gjorde at det ble et tomålstap: 32-34.

Målskårere: Kristian Bjørnsen 8, Christoffer Rambo 7, Johannes Hippe 4, Bjarte Myrhol 4, Kent Robin Tønnesen 3, Espen Lie Hansen 2, Sebastian Barthold 1 og Christian O’Sullivan 1.

Neste kamp var mot Tsjekkia og Jicha. De ble et nr for store, og vi hadde lite å stille opp med i denne kampen. Jicha gjorde som han ville utpå banen, mens bakerst stengte Stochl. Sifrene ble stygge til slutt, og ingen kan sies å være fornøyd etter en middelmådig innsats og glød.

Målskårere: Kent Robin Tønnesen, 6 mål, Thomas Kristensen, 4 mål, Ronald Putans, 3 mål, Magnus Jøndal, 2 mål, Espen Lie Hansen, 2 mål, Bjarte Myrhol, 2 mål, Christoffer Rambo, 1 mål, Kristian Bjørnsen 1 mål, Joakim Hykkerud, 1mål og Gøran Sørheim, 1 mål.

Etter to tap på rad i cupen, måtte vi reise oss, og nå sto Sverige for tur. Et nabooppgjør som alltid er spennende, og som det aldri bør være vanskelig å finne motivasjon til. Sverige stilte, som Norge, med et ungt og spennende lag, og de hadde vunnet både mot Østerrike og Tsjekkia. Men det var liten tvil om hvor seieren skulle havne. Vi kom tidlig foran og med et bra forsvarsspill og en god målvakt i Magnus Dahl ble det til slutt en komfortabel 29-23 seier. Dette var godt for selvtilliten og en god avslutning på denne samlingen.

Målskårere: Bjarte Myrhol ble norsk toppscorer med i alt 7 mål. Nærmest han fulgte Espen Lie Hansen med 5 mål, Christoffer Rambo og Johannes Hippe, som begge scoret 4 mål hver. Magnus Jøndal scoret 3 mål, det samme gjorde Kristian Bjørnsen, mens Thomas Kristensen scoret 2 mål og Ronald Putans 1.