Kosthold er et viktig og prioritert område også for Fyllingens rekrutter – Bergen

Kosthold er et viktig og prioritert område også for Fyllingens rekrutter

Basis og styrketrening er viktig i vårt arbeid og den største utfordringen for de unge spillerne er å få i seg nok og riktig mat. De fleste av spillerne går på Toppidrett og trener på skolen hver dag. Da blir det ofte travelt mellom skoleslutt og ny økt i hallen på kvelden.

Våre unge talenter på Spar har gjennomført individuelle timer med Klinisk ernæringsfysiolog Hege Østgård fra AXA.  Vi startet opp med konsultasjonstimer med Hege i høst og har denne uken gjennomført en ny runde.  Hver spiller kartlegger aktiviteten sammen med Hege, deretter går de gjennom hva de spiser til vanlig. Etter nøye analyser kan Hege komme med gode eksakte svar på hvilke mat de må spise mer av og hva som må kuttes eventuelt.

Spillerne får GULLråd fra en ekspert. Inspirerende og litt mer forpliktende for guttene. Hege kommer til å ha ny oppfølging via e-mail med spillerne slik at dette blir så bra som mulig. Opplæring av de unge spillerne på dette området er viktig slik at de kan dette med ernæring til de eventuelt skal inn i A stallen.

Hilsen Terje Kleppestø

http://www.axa.no/Ma-bra-coachen/Spor-var-kliniske-ernaringsfysiolog/