FyllingenBergens nye trener – Bergen

FyllingenBergens nye trener

Med det samme beskjeden fra Anders Fältnäs kom om å gi seg, var vi ett enstemmig styre som hadde samme tanker i hodet. Førsteplassen på blokken for ny trener var Vidar Gjesdal.

Vidar reiste fra Bergen for 7 år siden som en ung, ambisiøs og uredd trenertalent som nå har utviklet seg til å bli en av norges mest kompetente trenere med høy anerkjennelse fra de jobbene han har utført.

Vi som er i FyllingenBergen styret hadde helt klare tanker om hvilke kvaliteter vi så etter. En sterk faglig og respektert trener med høye ambisjoner for både klubb, seg selv og spillerutvikling var våre øverste kriterier.  At nevnte person også var bergenser tok vi bare som et pluss i håp om at han kanskje ville «helt hem»

Alle med interesse for håndball i Bergen har fulgt utviklingen i karrieren til Vidar med begeistring og beundring, både som spiller og trener.  Som spiller for Tertnes, Åsane, Norrøna, Fyllingen og Runar har Vidar alltid vært en beryktet målskårer med høye ambisjoner, vinnervilje og et utpreget treningstalent. Dette gjorde han også til A-landslagsspiller i årene 1995-2000.

Som trener har han utviklet unge spillere til å bli landslagsspillere, vært landslagstrener for yngre landslag i en årrekke, samt hatt hovedtrener ansvar i både Runar og Stord sine elitelag. Vidar høster stor anerkjennelse og får gode skussmål av de personer som har samarbeidet med og spilt under ham i karrieren. I disse dager reiser han med teamet til Robert Hedin til EM, som en av de mest betrodde analyse ekspertene vi har i landet.

Som trener har Vidar likt utfordringer og hatt en voldsom tro på å lykkes med sine «prosjekter». Som hovedtrener for Stord tok han over laget i første divisjon og ledet laget til det som kan betegnes som toppen i norsk håndball.

At Vidar nå har takket ja til en 3 årskontrakt i FyllingenBergen ser vi på som et riktig steg oppover på veien videre for klubben. Vi gleder oss allerede til neste sesong forberedelser, men nå skal først Anders og Vidar få avslutte sine respektive «prosjekter» på en positiv måte.

For ytterlig informasjon og kommentarer, kontakt:

Jan Stankiewicz mobil: 94007437
Vidar Gjesdal mobil: 93092277