Viktig seger!

Vi i ledarteamet var oroliga och osäkra på hur denna matchen skulle gå.

Førberedelserna hade absolut inte varit optimala med många skadade och sjuka spelare.

Kunde August Elmberg spela? Skulle Kristian Bjørnsens akilles hålla? Var Eivind Tangen i form till att ta øver rollen som playmaker?

Svaret som kom de førsta 20 min var härliga att se! Ett glimrande anfallsspel med fina kombinationer och distinkta avslut gick vi fram i en 4 måls ledning. Tyvärr høll det inte helt in till pausen och Follo jagade i kapp till 15-14.

Inledningen på andra halvlek blev inte alls som vi tänkt oss och Follo spatserar enkelt fram till 18-22 efter 41 spelade minuter.

Detta betyder att Follo vunnit den sista 20 minuters perioden med 14-5!!!

Time out kortet läggs på bordet och vi ändrar vårt 5-1 førsvar till mer defensivt før att minska ytorna till snabba genombrottsspelare i Follo.

Tore Andre Lunde och Eivind Tangen tar ansvar i angrepp och vi får snabbt kontakt igjen.

Joakim Stenqvist och Erik Bjørnsen stänger førsvaret medans Erik Alm stressar Follos mittbakkar.

I målet vaknar helt pløtsligt August Elmberg till liv och spikar igjen målet totalt…

Follo lyckas bara laga 1 mål de sista 15 minutrarna och 18-22 blir till 27-24 och 2 mycket viktiga poäng till ”di gule”.

På søndag reser vi till Oslo før match mot Bækkelaget.