Seger i sista kampen – Bergen

Seger i sista kampen

29-27 mot Nötteröy betyder en 4 plats i serien.

Men det blev en svängig kamp. Vi startade i ett högt tempo och ett tight försvar vilket snabbt gav oss ett övertag. Ledningen utökades i takt med tiden och kort före paus leder vi med 17-10. Dock får vi 2 utvisningar på slutet och Nötteröy gör 2 mål innan vilan.
I andra halvlek finner vi inte rytmen inledningsvis. Time out efter 12 min på 20-20 stoppade inte de hårt kämpande gästerna. Efter 16 min står det 20-23 och Nötteröy har gjort 13-3 på oss den sista 20 min perioden…då höjde vi oss igen. Pål Kalvenes gjorde många viktiga räddningar och Kristian Björnsen visade att han ät Norges bästa h6 och vi vänder matchen igen! På 6 minuter gör vi 7-1 och skaffade oss en ledning vi kunde kontrollera tiden ut. Slutresultat 29-27. Joakim Stenqvist belönades med 3 tveksamma utvisningar och rött kort efter 23 min. Nu väntar det 2 veckors hårdkörning innan slutspelet drar i gång