Vidar er på plass – Bergen

Vidar er på plass

Før treningsoppstart neste uke sender Vidar denne hilsen

Selv om ikke fellestreningene starter opp før neste uke er jeg i gang med arbeidet i FyllingenBergen. Det kjennes veldig godt å være tilbake i Framohallen, selv om det har vært syv veldig flotte og lærerike år borte fra klubben. Det er tydelig at det har skjedd mye i klubben siden jeg var her sist, og det skal bli spennende å arbeide med en god organiasjon, og ikke minst ta over en spillergruppe som Anders har hatt fantastisk god hånd om i alle de årene jeg har vært borte.

Ettersom sesongen ikke var over før et stykke ut i mai blir det en forholdsvis kort periode sammen i juni før spillerne tar fatt på egentreningsperioden i forbindelse med sommerferien. Vi skal bruke disse ukene i juni til å bli bedre kjent med hverandre å sørge for at vi legger ned en skikkelig jobb på det fysiske. Mitt inntrykk er at vi har en sulten spillergruppe der samtlige vil flytte seg fremover, det er alltid et godt utgangspunkt. Så jeg ser virkelig frem til å komme i gang med treningene.

Spillerstallen er fortsatt ikke helt komplett. Vi ønsker oss en linjespiller til i troppen. I tillegg ser vi også på muligheten for å hente en bakspiller til for å få bedre bredde i gruppen. Til uken vil det derfor komme over 1-2 spillere som vi skal kikke nærmere på i trening. Det er store og tunge navn som forlater oss. Harald Reinkind og Kristian Bjørnsen blir profesjonelle spillere på heltid, men også Erik Bjørnsen, Preben Rasmussen og August Elmberg har vært profiler og viktige brikker for klubben. Spillere som blir vanskelig å erstatte, men det finnes fortsatt masse kvalitet i gruppen. I tillegg har vi fått inn noen unge spennede spillere som er med å forsterke oss. Lars Eggen Rismark kommer fra Kolstad og er en svært spennende målvakt som har vært fast i rekruttlandslaget. Vi har også fått plass en ung målvakt til i Fredrik Jakobsen. Også han en gutt med potensiale i fremtiden. Vi har en av de beste ressursene på målvakter i Jan Stankiewicz og med Pål Kalvenes også med fra i fjor får vi tre interessante målvakter som skal utvikles. Viktor Sandberg kommer fra Haugaland som en av de beste spillerne i 1. divisjon sist sesong. Også han en ung spiller med ambisjoner på håndballbanen. Fra Viking TIF kommer Håkon Berge som venstrehendt spiller som kan være aktuelle både som kant- og bakspiller. Gode fysiske forutsetninger og som absolutt kan ta steget opp på elitenivået. Fra egen klubb henter vi også opp Kjetil Skarstein-Hatlen som fullverdig medlem i elitestallen. Vært innom 96-landslaget og vi håper han kan ta nye steg mot spilletid i eliten.

I trenerteamet er jeg veldig glad for at Erlend Aam blir med videre. Det betyr kontinuitet på trenersiden og ikke minst er han en stor ressurs på mange felt. Den fysiske treningen skal fortsatt Stian Engum ha hånd om, noe jeg også er veldig godt fornøyd med.

Selv om vi mister mange viktige brikker blir det et klart mål om at FyllingenBergen skal kjempe i toppen også i årene fremover. Så vi skal være offensive og respektløse i våres tilgang til sesongen. Vi har mange hurtige angrepsvillige spillere i troppen og skal arbeide masse med kontra- og ankomstspillet som jeg er sikker på kommer til å bli en stor styrke for dette laget. Det skal bli moro å komme i gang med treningen å lære spillerne å kjenne.

Mvh Vidar