FINALETAP – Bergen

FINALETAP

FyllingenBergen tapte finalen i Grimsrud Cup 30-28 mot de svenske mestrene fra Alingsås.

Det svenske laget skal denne sesongen inn i gruppespillet i Champions League der de blant annet skal møte Barcelona og Flensburg. Så det var et solid lag vi støtte på i finalen, og samtidig fantastisk bra trening for vårt lag foran seriestarten om tre uker.

Vi startet kampen på en god måte og det var jevnspilt det første kvarteret. Igjen var vi solide i 6:0 og vi fikk samtidig bra kontroll på Alingsås sterkeste våpen, nemlig kontringsspillet. Mot slutten av omgangen festet imidlertid svenskene grepet og kom foran 17-12 til pause. Etter hvilen var beholdt svenskene føringen i kampen, selv om vi nærmet oss noe helt på slutten. Likevel var det ikke noen tvil, Alingsås ble fortjent vinnere av Grimsrud Cup.

Trenerteamet har følgende oppsummering av kampen og helgen samlet sett.

«Vi er veldig godt fornøyd med de vi har prestert. Vi føler vi har blitt bedre og bedre for hver kamp og i finalen mot Alingsås er det svært mye positivt å ta med seg. Vi møter et godt lag, men har ikke kreftene hele veien til å stå imot dem. I tillegg fikk vi ikke opp det målvaktspillet som var meget positivt i de to første kampene. Vi brenner også for mange skudd i første halvdel, som gjør at svenskene får festet et lite grep på oss. Det blir det vanskelig å hente inn, selv om vi har muligheter midt i avslutningsomgangen til å komme likt igjen. Spillerne skal virkelig ha for at de står på hele veien og viser strålende moral.

«Vi har arbeidet mye med 6:0 gjennom helgen og det ser spennende ut. Fysisk sett er vi bra i rute og fremover blir det å terpe enda mer på de ulike fasene av spillet. Spesielt i kontrafasen har vi fått bra svar på hva vi skal utvikle videre. Offensivt har det vært fremgang hele veien, så det handler bare om at vi skal få enda mer tid sammen i spillet. Dette var våre første kamper i oppkjøringen og vi ser fremover mot kampene neste uke der vi møter Stord borte og Bodø to ganger på hjemmebane.

«I dagens kamp er det vanskelig å komme utenom Eivind Tangen som er banens klart beste spiller. Han herjet til tider med svenskene og endte opp med 10 reine spillemål. I tillegg var det svært gledelig å se nykommer Viktor Sandberg som virkelig begynner å finne seg til rette. Seks mål ble det på vår nye svenske mot Alingsås. Ellers kan samtlige spillere som har fått muligheten se tilbake på en positiv helg totalt sett.

Lars Eggen Rismark leverte en solid helg mellom stengene og ble plukket ut på all-star team. I det laget fikk vi også med Eivind Tangen som høyreback og Andreas Ungesson som beste forsvarsspiller. Ungesson ble for øvrig matchet forsiktig med sin kneskade og spilte kun 20 minutter i dagens kamp.