DRØMMESTART – Bergen

DRØMMESTART

FyllingenBergen åpnet sesongen på beste vis med å sende fjorårets seriemestere Haslum hjem med tap 35-31 (15-16).

Kampen åpnet forrykende og etter fem minutter måtte Haslums trener ta timout. Da var stillingen 5-0 til hjemmelaget. Etter dette kom Haslum sakte med sikkert tilbake i kampen. Likevel hadde vi et lite grep fortsatt på 14-11, før en rotete avslutning gjorde at Haslum kunne gå til pause med ledelse 16-15.

Etter hvilen overtok hjemmelaget raskt initiativet og festet et solid grep på en av gullfavorittene i Grundigligaen. På stillingen 31-26 så det veldig lyst, men gjestene nektet å gi opp. Noen utvisninger og vips var det full kamp på 31-30 igjen. En forløsende scoring av Fredrik Mossestad var imidlertid det som skulle til for at vi fikk kontroll igjen og kunne avslutte med seier 35-31.

Vidar Gjesdal kommenterer dramaet på denne måten.

« En drømmeåpning for oss. Synes vi i store perioder gjør en solid kamp, men det er også flere ting vi kan forbedre i tiden fremover. Blant annet forsvinner kontraspillet vårt i store perioder, i tillegg til at vårt eget overtall bakover ikke var godt nok. Før pause er vi også alt for passive og legger for lite press på Haslum i midten, dette ble mye bedre utover i kampen der både Viktor Sandberg og etter hvert Erik Alm utnytter rommene mye bedre. Vi var forberedt på at Tangen ville få stor oppmerksomhet og det er viktig for oss at vi har flere som står frem. 20 mål fremover etter pause er vi veldig fornøyd. Synes uansett vårt målvaktsspill er det som virkelig avgjør kampen. Lars Eggen Rismark sto bra lenge, og når vi velger å bytte midt i 2. omg kommer Pål Kalvenes inn og stenger totalt. 11 redninger på 18 skudd forteller alt om prestasjonen.

Erlend Aam ser fremover mot neste kamp.

« Det er viktig at vi nullstiller og gjør oss klar til onsdag. VI var gode i denne kampen, men ser også at det er flere ting vi må arbeide videre med. Vi holder beina godt plantet på jorden og må forberede oss maksimalt hvis vi skal ha mulighet på onsdag. Kampene kommer svært tett om dagen, så her gjelder det at vi er klare hver gang.

Neste kamp er altså på bortebane kommende onsdag mot fjorårets bronsevinner Bækkelaget.