FORAN KAMPEN – Bergen

FORAN KAMPEN

Så nærmer det seg for alvor årets lokaloppgjør mot våre naboer i sør. Onsdag møter vi Stord på bortebane i Grundigligaen.

Lagene møttes hele fem ganger sist sesong. I begge seriekampene ble det klare seire til FyllingenBergen, mens begge sluttspillkampene, samt semifinalen i cupen endte uavgjort til ordinær tid. Cupkampen huskes jo spesielt godt der vi gikk av med seieren etter fire ekstraomganger og straffer.

Trener Vidar Gjesdal kjenner onsdagens motstander godt etter tre sesonger i klubben.

«Vi skal til en av ligaens tøffeste bortearenaer, det vet jeg godt etter mine tre sesonger i klubben. Det var ikke mange lag som dro fra Stord med to poeng og slik vil det garantert bli også denne sesongen. Fyllingen var ett av få lag som klarte det sist sesong og slik ønsker jeg selvsagt det skal bli denne sesongen også. Da krever det at vi lykkes godt med de tingene som vi har forberedt på forhånd.

Stord har styrket laget sitt vesentlig foran denne sesongen og har naturlig nok høye forventninger til sitt tropp. De har startet sesongen på verst tenkelige måte med tidlig exit i NM, samt tre strake serietap. Av den grunn møter vi et «skadet dyr» på onsdag. Det vil alltid være en farlig motstander og jeg tror det blir et nytt jevnt, tøft og underholdende oppgjør slik det var flere ganger sist sesong. Det er ingen tvil om at Stord vil komme mer og mer utover i sesongen.

For vår egen del gjorde vi en bra kamp i Arendal i cupen. Dessverre er vi ikke dyktige og kloke nok i ekstraomgangene og jeg håper vi lærer av de feilene vi gjorde der. Det er små marginer som avgjør kamper i en jevn Grundigliga, derfor krever det at vi er mentalt og fysisk klare når det skal avgjøres.

Selv om det er litt smårusk i troppen ser det ut til at alle skal være klare til onsdag. Mot Stord møter vi klassespillere i Henrik Knudsen og Inge Aas Eriksen, som vi vet begge tar et stort ansvar for laget. I tillegg har den nye sloveneren Bostjan Kavas vist fine takter, og de er solide på begge kantene»

Stord kommer til å gå ut i hundre, laget har stort press på seg og er allerede i poengnød. Vi har svært lyst å være med på leken og tror helt klart det finnes muligheter til å ta en ny borteseier. Det ligger til rette for en kamp med litt mer oppmerksomhet enn vanlig, det trenger begge klubbene for å løfte interessen ytterligere rundt herrehåndballen. Vi skal sørge for å være klare til kampen og gleder oss som alltid til disse oppgjørene.