ELVERUM FOR STERKE – Bergen

ELVERUM FOR STERKE

Det ble dessverre tap i hjemmekampen mot serielederne fra Elverum. Etter direkte rødt kort på Andreas Ungesson snudde kampen, og Elverum vant kontrollert 30-24 tilslutt.

Kampen åpnet jevnspilt og lagene byttet på å lede i åpningsomgangen. Vi spiller oss til mange gode muligheter offensivt, men Elverums målvakt Morten Nergaard sto samtidig veldig godt bakerst for gjestene. Likevel er vi foran 15-13 i starten av 2. omgang da vi får vår første utvisning. Like etter får Andreas Ungesson direkte rødt kort på en takling av en Elverum spiller som er i luften. Etter dette tar Elverum over kampen og vi klarer aldri å svare når de kommer foran. Angrepsspillet mistet mye av tempoet og avslutningene mot Nergaard ble langt enklere for den solide målvakten.

Vidar Gjesdal forklarer tapet på denne måten.

«Nok en gang er vi gode før pause. Vi treffer bra bak fra banen mot det forventede kompakte og defensive Elverum forsvaret. Bakover vi har god kontroll mot deres fremste våpen og det hele ser veldig stabilt ut. Så skjer det samme som i møtene med Arendal og Bodø, vi mister momentet i kampen noen minutter etter hvilen og kommer aldri skikkelig tilbake. Det er vanskelig å svare på hva som skjer og vi føler det er mer vår egen feil enn at motstanderen gjør så veldig mye annerledes. Det er mulig vi løper oss litt tomme for krefter, men det er neppe hele forklaringen. Utvisningen til Ungesson ble også veldig avgjørende for oss. Den er muligens litt streng, samtidig må vi respektere den avgjørelsen fra dommerparet, som for øvrig gjør en meget god kamp».

«Nå må vi se fremover på de oppgavene som venter oss. Nå blir det fire viktige kamper før serien snur der vi skal møte de to nyopprykkede lagene Halden og Lillestrøm, samt Drammen og Nøtterøy. Det blir viktig for oss å ta mest mulig poeng i disse kampene for å henge med i Grundigligaen. Vi skal fortsette å arbeide bra på trening fremover og har god tro på at vi skal utvikle oss i rett retning».