Kollaps i Drammen – Bergen

Kollaps i Drammen

Det var en perfekt bortekamp i drøyt 40 minutter, men da Drammen gikk ut med to merker stoppet det opp i angrepsspillet og tilslutt var det hjemmelaget som stakk av med begge poengene.

FyllingenBergen var klare fra start og suste i fra til ledelse 16-7 på det meste. En utvisning som vertene tok godt vare på, samt litt slurv sørget for at ledelsen kun var på 19-15 til pause. Etter hvilen tok vi tak i kampen igjen og var oppe på 25-18. På det tidspunktet har Drammen forsøkt flere forskjellige forsvarvarianter uten og lykkes. Deres siste forsøk var å slenge ut to merker og det skulle bli avgjørende for kampen. Kort tid før slutt lyktes de å vende kampen og ta to viktige poeng med seg.

Vidar Gjesdal forklarer det hele slik.

«Nesten uvirkelig at vi står tomhendt tilbake etter denne kampen. Etter noen kamper som vi har slitt offensivt var vi veldig gode og lager 19 mål til pause på bortebane. For første gang denne sesongen har vi mange spillere som er gode samtidig og vi spiller de helt ut. De forsøker seg både med 5:1 og merke mot Eivind, men ingenting hjelper. Det føles nærmest som de har gitt opp når de forsøker seg med to merker. I starten kommer vi også til 2-3 gode muligheter, men brenner dessverre disse. Etter dette brer usikkerheten seg og vi produserer svært lite fremover. Bakover mister vi også grepet på det og får en del kontra imot. Vi blir redde for å avgjøre det mot slutten og dette kjennes som to poeng vi kaster bort.

«På plussiden må vi ta med oss at vi fremstår langt skarpere fremover på banen. Samtidig må vi erkjenne at vi har mye å lære og i de avgjørende situasjonene har vi ikke vært gode nok. Vi må bare fortsette å arbeide godt på trening som vi har gjort hele veien. Vi viser i hver eneste kamp at vi matcher samtlige lag i store perioder, så det handler mye om å stabilisere disse periodene ytterligere. Jeg skal love at vi er klare til å kjempe for nye poeng når vi drar til Halden på søndag. De har fire strake hjemmeseire med til dels overlegne sifre, men det finnes definitivt muligheter også der.»