Foran kampen – Bergen

Foran kampen

Søndag er vi klare for nye tak i Grundigligaen. Da venter sesongens store overraskelse Halden på bortebane.

Det sure tapet i Drammen sist er ute av kroppen og nå retter vi blikket mot nye muligheter. Dette er den første kampen i en svært hektisk kampperiode. Onsdag venter Lilestrøm, lørdag og søndag er laget på plass i Lisboa for dobbelmøte med Benfica, før det avsluttes med ny bortekamp mot Nøtterøy onsdagen igjen.

Trener Vidar Gjesdal ser frem til den tøffe kampperioden.

«Jeg føler spillerne er i bra slag og det er fort gjort å glemme at vi var meget gode på bortebane sist mot Drammen frem til de la ut to merker på oss. Dette har vi selvsagt sett mer på og noe vi sikkert kan forvente også i dagens kamp om vi lykkes likegodt i spill 6 mot 6. Vi er egentlig forberedt på mange forskjellige varianter defensivt fra hjemmelaget, dersom vi klarer å sette de under press.

«Uken etter Drammen kampen er den første uken der vi har fått en del forfall i treningen. Viktor fikk seg en smell og måtte dessverre ut i kampen mot Drammen. Det dreide seg om et slag og en hevelse i leggen og vi trodde han skulle bli klar til kampen mot Halden. Dessverre er foten ikke blitt noe bedre utover uken og dermed er han uaktuell for dagens kamp. Andreas Ungesson er som kjent ute fra før og dermed er begge våre midtspillere ikke tilgjengelig. Det betyr at vi flytter Erik Alm mer permanent fra kanten og bak på banen, i tillegg skal Eirik Engelsen ta ansvar i playmaker rollen.

«I tillegg til skadene på utespillere reiser vi også uten vår trener Erlend Aam. Han har også vært borte hele uken med sykdom. Som de fleste har fått med seg ligger han på sykehuset der han ble lagt inn onsdag morgen med sterke hodesmerter. Erlend er heldigvis i bedring og vi skal gjøre alt vi kan for at han får en opptur når han ser kveldens kamp fra sykesengen. Han er savnet i gruppen og vi håper han er raskt tilbake i aktivitet.

«Dagens motstander Halden har vært en positiv overraskelse denne sesongen. De har tatt nivået som nyopprykkere på en imponerende måte og ikke bare tatt godt med poeng, de har vært svært overbevisende. Spesielt på hjemmebane der de har fire strake seire med til dels store sifre mot Nøtterøy, BSK, Stord og Bodø. Vi møtte de før sesongen og så tidlig at de hadde kvaliteter til å hevde seg i ligaen. De har noen klare enere i sin tropp og har fått god flyt inn i spillet sitt i begge ender av banen. De må finne seg i å være favoritter slik det ser ut nå, men vi reiser selvsagt til Halden for å ta med poeng hjem»

Kampen ser du på TV2 Sumo fra kl 1800.