Foran kampen – Bergen

Foran kampen

Endelig er det klart for hjemmekamp igjen, den eneste i løpet av de seks oppgjørene vi skal spille i november.

Det er et hektisk program vi er inne i, ikke minst det faktum at det er mange bortekamper med lange reiser i tillegg. Men laget ser frem til å spille mange kamper på kort tid og er klar for oppgavene som venter.

Den første er mot Lillestrøm på hjemmebane. Alle må merke seg at kampen er en del av en håndballgalla sammen med Tertnes og at kampene denne gang spilles i Haukelandshallen. Tertnes åpner med sin kamp mot Halden, før vi avslutter mot det nyopprykkede laget Lillestrøm.

Trener Vidar Gjesdal ser slik på forutsetningene før den viktige kampen.

«Vi må være ærlige foran denne kampen, dette er en kamp på hjemmebane som vi skal vinne. Men det betyr på ingen måte at vi tar lett på oppgaven som venter. Jeg har sagt til spillerne at dette blir kampen denne sesongen som det er aller viktigst at vi er maksimalt forberedt til. Da tenker jeg både på vår mentale inngang til oppgjøret som kommer midt i et knalltøft kamp-program. Vi hadde en fysisk tøff batalje i Halden på søndag, og kommende helg venter to e-cup kamper mot Benfica i Lisboa. Men mest av alt at vi møter et lag som det gang på gang viser seg at er veldig vanskelig å spille mot. Jeg har registrert at nesten alle lag synes de har vært dårlig når de har møtt Lillestrøm. Det forteller nok noe om at de spiller et type forsvar som er utfordrende å håndtere. De spiller offensivt og er veldig dyktige i duellspillet en mot en. Jeg har latt meg imponere over hvor kloke de er i dette spillet, og bakerst har de en solid målvakt. Det betyr at vi skal være godt forberedt og ha en tydelig strategi på hvordan vi skal løse vårt offensive spill».

«Vi tok en veldig viktig og ikke minst sterk borteseier i Halden. Kan vi ta med oss to nye poeng i denne kampen ser det straks mye lysere ut for oss når det gjelder tabellposisjonen. Laget er i god form og vi er positive til det tøffe kamp programmet som venter oss. Vi var uten både Andreas Ungesson og Viktor Sandberg i Halden og det ser ut til at begge er utilgjengelige også til denne kampen. Vi hadde et håp om at Viktor skulle være raskt tilbake, men det ser ut til at leggskaden tar litt lengre tid enn antatt. For vår egen del handler det om å sette et kompakt forsvar og fortsette den fine fremgangen i vårt kontringsspill. Vi har gjort noen endringer som har vært positive, og vi har fått langt bedre trykk og rytme i den delen av spillet de to siste kampene. Det er ingen hemmelighet at vi ønsker oss mange mål i denne fasen mot Lillestrøm, ettersom vi vet at det blir tøffere i det etablerte angrepsspillet».

«Kampen er et fellesarrangement med Tertnes sine damer. Så her har alle en kjempemulighet til å få med seg begge byens topplag kjempe om to nye poeng. Jeg håper dere tar turen i hallen, for oss handler dette om to svært viktige poeng for å henge med i den rette enden av tabellen»

Kampstart for Tertnes er kl 1800, mens vi avslutter med vår kamp kl 19:45.