Viktig seier – Bergen

Viktig seier

FyllingenBergen gjorde en ny god bortekamp mot overraskelsen Halden. Denne gang sto vi også distansen og tok med oss to viktige poeng hjem.

Det var en svært skuffet gjeng som reiste hjem fra Drammen etter å ha gitt bort en stor ledelse etter pause. Som mot Drammen kom laget strålende i gang i Halden mot et hjemmelag som har feid unna alle motstanderne i egen hule til nå i sesongen. Etter 20 min var vi foran 13-6, før vi igjen kom inn i en svak periode inn mot pause. Dermed kom Halden nærmere og vi var kun foran 14-12 ved halvtid. Etter pause var det jevnspilt, men vi hadde hele tiden et lite overtak på vertene. Mot slutten festet vi et solid grep og kunne ta med en fortjent seier hjem til Bergen på 32-28.

Trener Vidar Gjesdal forklarer det hele slik:

«To veldige viktige poeng og nesten enda viktigere, måten vi vinner kampen på. I Drammen var vi udyktige som ikke fikk med oss poeng, men denne gangen er vi rolige og løser Halden sine ulike forsvarsvarianter. Vi var godt forberedt på merke fra start og det eneste minuset i denne kampen er de siste 10 minuttene før pause når de er nede i 6:0.

«Nå står vi foran to viktige seriekamper før serien er halvspilt. Vi møter to lag bak oss på tabellen og har muligheten til å skaffe oss et bra grep om sluttspillplass halvveis. Det skal vi gjøre alt vi kan for å ta vare på og da gjelder det å være klar først kommende onsdag når vi endelig skal spille på hjemmebane igjen, denne gang mot Lillestrøm».

Tore Andre Lunde (bildet) var for øvrig kampens gigant og banket inn 12 spillemål i oppgjøret mot Halden.

Kampen på onsdag spilles for øvrig i Haukelandshallen i en galla sammen med Tertnes. Der har bergenserne mulighet til å få med seg topp håndball både på dame- og herresiden samme kveld.