Klar for Benfica – Bergen

Klar for Benfica

FyllingenBergen er på plass i Lisboa foran helgens dobbelmøte med portugisiske SL Benfica.

FyllingenBergen har med seg hele troppen med unntak av Andreas Ungesson, som er igjen i Bergen. I tillegg til Ungesson er heller ikke Viktor Sandberg og Henrik Gjerstad klar til å bidra på banen. Viktor må vi dessverre unnvære i mellom 1-3 måneder med sin leggskade som var langt verre enn antatt. En ultralyd undersøkelse torsdag viste grad av overrivning og det skal gjøres en ny test om en måneds tid før man vet mer. Henrik har hatt en skulderskade som han pådro seg i en rekruttkamp forhåpentligvis tilbake om ikke så altfor lang tid.

Vidar Gjesdal melder og god stemning og en gjeng som ser frem til å spille i Europa.

«Dette er viktige kamper for vårt unge lag. Det er inspirerende å komme hit og jeg håper vi lærer en hel del gjennom disse to kampen mot Benfica. Portugiserne har bra resultater i e-cup de siste sesongene. De var i finalen i denne turneringen for tre sesonger siden og røk i to jevne oppgjør mot Cimos Koper. For to sesonger siden banket de franske Nantes med seks mål på hjemmebane. Sist sesong røk de ut mot det sterke ungarske laget Pick Szeged, men ga de likevel god kamp og tapte kun 24-25 på hjemmebane. De har med andre ord god erfaring fra denne type kamper og har et forholdsvis rutinert mannskap. Likevel føler vi oss langtfra sjanseløse her nede og har helt klart ambisjoner om å gi de kamp de streken om avansementet. Det er alltid vanskelig å vurdere sjansene utfra det vi har sett på video, men vi har stor grad av fokus på vårt eget spill. Så får vi se hvor langt det rekker i det første oppgjøret i kveld».

Laget ankom Lisboa i går ettermiddag og har kommet godt på plass i Lisboa.

«Vi har det helt strålende og kan ikke klage på noe. Benfica er en klubb med stolte tradisjoner og har et fantastisk anlegg der alle ballidrettene er samlet i samme kompleks. Det er imponerende å se hvordan de arbeider og vi ser frem til helgens kamper med store forventninger».

Det er mulig kampen blir streamet på nettet og vi ber alle følge med på vår facebook side for mer informasjon. Der vil uansett kampen bli oppdatert underveis med resultater.