Jevnt i første – Bergen

Jevnt i første

Benfica var i ledelsen en gang og det var 4 sekunder før sluttsignalet gikk i Lisboa. Dermed har de føring med knappest mulig margin før morgendagens returoppgjør.

FyllingenBergen gikk respektløst til verks i lørdagens oppgjør. Etter tre  minutter sto det 0-4 på tavlen og portugiserne tok timeout. Men vi fortsatt å styre kampen gjennom hele 1. omgang og gikk til pause med ledelse 14-19. Etter hvilen fortsatte det gode spillet og etter 10 min er vi oppe i en ledelse på hele 7 mål. Denne ble raskt spist opp av aggressive portugisere og 10 min før slutt er de kun ett mål bak. Vi beholdt føringen helt frem til det gjensto 4 sekunder av kampen da Benfica satte inn det avgjørende målet.

Vidar Gjesdal oppsummerer det første oppgjøret slik:

«Surt å tape en kamp som vi til de grader fører. Vi fortsetter den fine fremgangen vår og er bunnsolide i store deler av kampen. Dessverre tillater vi oss igjen å tape et stort forsprang på relativt kort tid. Vi samler oss likevel bra til slutt, men mangler marginer når det avgjøres helt i sluttminuttene. Det er i det hele tatt en veldig solid bortekamp mot et bra lag og nå krever det at vi gjør en minst like god kamp i morgen. Vi ser at det finnes muligheter mot dette laget og er på ingen måte slagen før morgendagens kamp».

«Nå handler det mye om å samle kraft inn til morgendagens oppgjør. Vi må unngå de enkle feilene som vi blir ekstremt hardt straffet for. Offensivt har jeg stor tro på at vi skal produsere masse muligheter nok en gang. Det handler litt om å bedre våres returløp og skaffe oss litt bedre kontroll i det defensive arbeidet».

Morgendagens kamp starter kl 20:00 norsk tid.