Bragd mot Haslum – Bergen

Bragd mot Haslum

FyllingenBergen leverte et sjokk resultat i positiv forstand da laget ydmyket Haslum på sin egen hjemmebane onsdag kveld.

Det var et Fyllingen-lag som først og fremst var ute etter å rette opp sin egen prestasjon etter bortekampen mot Nøtterøy. Ikke bare fikk vi til en bra prestasjon, det holdt også til en overlegen seier mot fjorårets seriemestere. Nesten uvirkelige 39-26 endte det til våre gutter etter ledelse 18-14 ved halvtid. Dermed tok FyllingenBergen sin andre seier mot Bærumslaget denne sesongen.

Vidar Gjesdal melder følgende etter sjokkseieren:

«La oss først understreke at resultatet nok ble i overkant stort i forhold til slik kampen utviklet seg. Jeg var ikke sikker på seier før det var i underkant av 5 minutter igjen av kampen. Haslum ble frustrerte på slutten, men jeg er veldig fornøyd med at vi fullførte kampen så godt som vi gjorde og virkelig fikk med oss en god følelse hjem til Bergen. Faktisk var jeg litt misfornøyd med det første kvarteret av kampen. Det var nølende i begge ender av banen og vi gjør en del merkelige valg og tekniske feil. Vi ble reddet av vår målvakt Lars Eggen Rismark som står fantastisk i den perioden. Det var en stund slik at jeg følte han skulle redde hver gang Haslum kom aleine med han. Slik var det nesten også. Men etterhvert vokser vi oss inn i kampen og får gjennom masse kontringer et godt utgangspunkt til pause. Vi var enig i pausen om at vi hadde vår livs sjanse til å ta med oss to poeng hjem og bestemte oss for å ta vare på den muligheten. Det gjør vi på en veldig bra måte i 2.omg. Den styrer vi totalt og med unntak av en kort periode i forbindelse med noen utvisninger beholder vi kontrollen på kampen.

«Offensivt har vi med unntak av starten ekstremt høy uttelling på våre skudd. Det er noe vi har slitt litt med tidligere, men denne kampen blir først og fremst avgjort akkurat på uttellingen. Haslum brenner altfor mye, mens vi setter i stor grad våre muligheter. I tillegg får vi være ærlige å si at Haslum ikke var skikkelig klar for kampen. Av erfaring vet vi at det er vanskelig å skru på den bryteren underveis, det erfarte vi seinest mot Nøtterøy. Det jeg er fornøyd er selvsagt hvordan vi griper muligheten vi får og det er en herlig laginnsats til sist. Vi visste på forhånd at vi kunne få gode vilkår for våre sidebacker offensivt. Haslum spiller ganske defensivt i sitt forsvar og stoler på sin fysikk og rekkevidde. Dermed fikk vi både Tore Andre og Eivind godt inn i kampen. Bakover greide vi etterhvert å få kontroll fra midten og utover mot Haslums venstre side der vi visste vi ville få mye trykk mot oss. I tillegg tar vi også utover i kampen veldig godt vare på våre muligheter i kontra- og ankomstspillet. Vi gjør 15 mål i den fasen som er det høyeste vi har gjort denne sesongen.

«Nå gjelder det mer enn noengang å være ydmyk frem mot kampen på søndag. De som tror det blir en enkel oppgave har ikke forstått mye. Det er en helt åpen kamp mot Bækkelaget som helt sikkert er på desperat poeng-jakt. De har vært sterkt plaget av skader på sentrale brikker denne sesongen, så får vi se hvordan laget deres tropp ser ut på søndag. Men det handler i stor grad om oss selv og hvordan vi kan nullstille oss foran kampen. Det er lenge siden vi har spilt hjemme i Framohallen, så jeg forventer en spillesugen gjeng som vil vise seg frem i egen hule».