Foran kampen – Bergen

Foran kampen

På søndag er det endelig duket for hjemmekamp i Framohallen igjen. Bækkelaget kommer på besøk i det som blir nok en viktig kamp i Grundigligaen.

Med den overraskende seieren mot Haslum i bagasjen har vi muligheten til å skaffe oss et godt grep på lagene som ligger i ryggen på oss. Da kreves det imidlertid to ny poeng på søndag. Det blir alt annet enn enkelt mot BSK som har hatt en utfordrende sesong sålangt. Flere skader på nøkkelspillere er nok en av forklaringene på at de ligger mer utsatt til enn forventet før sesongstart.

Trener Vidar Gjesdal forteller her litt om forutsetningene foran søndagens kamp:

«Vi har en stor jobb å gjøre foran denne kampen. Resultatet fra onsdagens kamp mot Haslum var helt fantastisk. Vi kom dit uten press, men med en klar ambisjon om å revansjere den svake innsatsen i bortekampen mot Nøtterøy. Absolutt alt klaffet for oss, marginene var på vår side gjennom hele kampen. I tillegg ble Haslum frustrerte mot slutten og vi fikk et resultat som var i overkant hvis man ser på kampbilde underveis. På søndag er det en helt annen oppgave. Nå forventer alle at vi skal gå inn å slå Bækkelaget greit på hjemmebane. Slik er ikke virkeligheten, sannheten er at denne kampen er helt åpen på forhånd. Det svinger enormt fra runde til runde og som jeg har sagt tidligere, det er svært lite som skiller kvaliteten på lagene. Bækkelaget kjørte over topplaget Bodø (riktignok litt svekket i den kampen) nest sist og vant med 11 mål. Onsdag taper de med 15 mål på hjemmebane mot Elverum. Vi ryker med 11 mål borte mot jumboen Nøtterøy, før vi altså vinner med 13 mål borte mot topplaget Haslum. Det er enorme svingninger og vi kan trygt slå fast at hver kamp lever sitt eget liv. Jeg synes vi har vært flinke til å sørge for at vi er klare til hver enkelt kamp. Det er kun bortekampen mot Nøtterøy jeg kan si at vi definitvt ikke var klare. Det hadde sannsynligvis med at vi ikke løste oppgaven det var å spille 5 kamper på 10 dager. Jeg tror ikke så mye fysisk, men mest mentalt hos oss alle sammen. I tillegg skylder vi å si at Nøtterøy var solide i den kampen. De andre tapene har mer handlet om at vi har manglet kvalitet, og rett og slett ikke vært gode nok til å avgjøre mot slutten. Det siste jobber vi hver dag for å gjøre noe med».

«Bækkelaget var tippet helt oppe i toppen før sesongen, de har tatt bronsemedalje to år på rad. Denne sesongen har de imidlertid vært uheldig med en del skader på sine nøkkelspillere. Spesielt landslagsspiller Johannes Hippe har vært ute i mange kamper. Det er et ungt og talentfullt lag som garantert kommer til oss for å revansjere sin svake kamp på onsdag. De har havnet overraskende langt nede på tabellen og er av den grunn i poengnød. Slike kamper er alltid tøffe og hvis ikke vi er 100 % fokuserte til oppgaven taper vi på søndag. Det har vi selvsagt snakket om i inngangen til denne kampen. Det er lenge siden vi har spilt i Framohallen, derfor er jeg helt sikker på at det er en spillesugen gjeng som vil vise seg frem på søndag. Vi vet at vi takket være seieren mot Haslum nå har muligheten til å både henge oss på topp 4 lagene, og samtidig skaffe oss et godt grep om en av sluttspill plassene. Det er uanset lenge igjen av sesongen, så jeg tenker at vi uansett sørger for at vi leverer en underholdende og fartsfylt forestilling mot Bækkelaget».