Foran kampen – Bergen

Foran kampen

Lørdag er det klart for ny bortekamp i Grundigligaen. Vi tar turen til bortemøte mot ØIF Arendal, samme lag som slo oss ut på ekstraomganger i cupen tidligere i sesongen.

I seriekampen på hjemmebane hadde vi lenge et lite grep på Arendal. Utover i 2. omgang festet imdlertid gjestene et solid grep og tok en kontrollert seier tilslutt. Bare fire dager seinere møtte vi dem på bortebane i cupen. En jevn kamp endte tilslutt med ekstraomganger der vi dessverre rotet bort en gyllen sjanse til å slå ut laget som seinere ble klart for cupfinalen.

Nå er det returoppgjøret i serien som står for tur og Vidar Gjesdal forteller her om status i laget.

«Med seieren sist mot Bækkelaget tok vi oss opp til en 5. plass på tabellen. De fire fremste lagene har imidlertid vært de klart sterkeste sålangt og det blir en tøff kamp om vi skal klare å ta ytterligere steg oppover. I så måte er dette en kamp vi har muligheten til å tette luken ytterligere om vi kommer hjem med to poeng. Det blir alt annet enn enkelt, spesielt med tanke på status i vår tropp foran denne kampen. Her er en liten oversikt over spillere som enten er ute eller usikre til lørdagens kamp.

Viktor Sandberg – ute i ytterligere noen uker og uaktuell
Andreas Ungesson – også ute i noen uker til
Eivind Tangen – soner karantene etter rødt kort i siste spilleminutt sist
Kjetil Skarstein-Hatlen – ute med en skade i skulderen, uaktuell
Andreas Gjeitrem – vært syk siden BSK kampen og enda ikke trent, håper han kan bli klar
Håkon Berge – høyaktuell som erstatter for Eivind, tråkket over på b-kamp tirsdag, høyst usikker
Eirik Engelsen – ligger syk med feber og hals, høyst usikker

«Det er spesielt surt med tanke på at dette kunne fort kunne vært en åpen kamp om vi hadde kunnet stille med vårt sterkeste mannskap. Men slik er situasjonen og vi kommer til å gjøre hva vi kan med de spillerne som er tilgjengelige på lørdag. Det blir noen rokeringer og spillere som får en litt annen rolle enn de er vant til. For oss blir det å reise dit med lave skuldre å forsøke å lage mest mulig problemer for hjemmelaget. De har tapt de to siste hjemmekampene sine og er med det helt sikkert ute etter å revansjere seg foran det solide hjemmepublikumet sitt. Jeg synes de har den sterkeste og beste troppen i ligaen, og tror de har en stor sjanse til å ta hjem serien denne sesongen. I det perspektivet er det kanskje ikke den verste kampen å stille så svekket som vi gjør. Oppgaven er nemlig uansett svært tøff. Men vi viste i cupkampen at det er fullt mulig å spille jevnt med dem, også på bortebane. Vi ergrer oss fortsatt over hvordan vi leverte et svært dårlig overtallspill fra start i den første ekstraomgangen. Med det tror jeg vi ga bort en stor mulighet til å sende de ut av turneringen, som de seinere har spilt seg helt frem til finalen mot Bodø.

Kampstart i Sør Amfi på lørdag er kl 1600. Kampen ser du live på TV2 Sumo.