Tangen tar landslagspause – Bergen

Tangen tar landslagspause

Eivind Tangen (bildet) har valgt å gi beskjed til landslagsledelsen at han ikke ønsker å være disponibel for uttak til samlinger, foreløpig frem til sommeren.

Årsaken til denne pausen handler om at han i denne perioden ønsker å prioritere sine økonomistudier i større grad. Eivind vil understreke at dette på ingen måte handler om nedtrapping av hans trening eller ambisjoner. Tvert imot skal han jobbe hardt for å fortsette sin utvikling som håndballspiller. Han har fortsatt de samme målene for fremtiden i forhold til spill i utlandet og landslag».

Tangen har følgende kommentar til avgjørelsen.

«Jeg merker at jeg mister mye på skolen når jeg er borte på samlinger. For meg er studiene viktig og jeg ønsker å få gjort mest mulig unna før jeg eventuelt tar steget videre til proffspill ute. Jeg skal jobbe hardt videre og håper selvfølgelig at jeg kan være aktuell for mer landslagsspill etter hvert. Når jeg får muligheten til å konsentrere meg fullt om håndball er jeg absolutt lysten på mer spill for Norge».

21-åringen mottok nylig toppidrettsstipend av Bergen Kommune, noe han setter stor pris på.

«Det er et veldig viktig økonomisk bidrag i min hverdag. Slike stipender er med på å gjøre det mulig for meg å gjøre unna mest mulig av studiene før jeg drar ut, samtidig som jeg spiller for FyllingenBergen. Jeg vil gjerne vise at jeg kan utvikle meg videre i Norge, så får vi se når det er riktig for meg å ta steget videre i karrieren».

Vidar Gjesdal kommenterer avgjørelsen på denne måten.

«Jeg synes det er synd at ikke Eivind er disponibel for landslaget. Men vi støtter selvsagt hans valg og vi skal huske på at det kun er for en periode. Vi skal gjøre det vi kan for å tilrettelegge treningen slik at han kan fortsette sin utvikling, og Eivind selv er opptatt av å fortsette med blant annet sine morgentreninger via Olympiatoppen Vest. Vi har merket at utdannelsen er viktig for Eivind, og det virket klokt  at han får gjort unna studier før han setter kursen for utlandet».