Tap mot Stord – Bergen

Tap mot Stord

FyllingenBergen måtte tåle nytt tap mot Stord i romjulskampen. Det var et jevnspilt oppgjør der gjestene hadde marginene på rett side når det skulle avgjøres.

FylingenBergen kom best i gang i oppgjøret, selv om ledelsen aldri var på mer enn tre mål. Det ble en langt mer målrik affære en oppgjørt på Stord og begge lagene hadde trøbbel med å sette skikkelig forsvars- og målvaktspill. Til pause var vi foran 16-15 og etter hvilen var vi to ganger foran med tre mål igjen. Stord kom tilbake og klarer såvidt å holde unna til seier 30-29.

Vidar Gjesdal oppsummerer på denne måten.

«Det ble en litt annen utvikling enn vi kanskje hadde sett for oss på forhånd. Vi spiller ganske fornuftig offensivt i 1. omgang og har brukbart styr på tingene. Vi har flere ganger muligheter til å feste skikkelig grep om kampen, men slurver i de avgjørende situasjonene i begge ender. Dermed er vi likt når vi går inn i de siste fem minuttene og der er vi verken dyktige nok, eller har marginene på vår side. Vi sliter hele kampen med å sette et godt nok forsvar. Vi får lite brudd i spillet og får det aldri så kompakt som vi gjerne skulle ønske. Vi gjør totalt sett en bedre kamp enn sist på Stord, men det er likevel en ujevn prestasjon av oss. Vi er litt uheldig med marginene og avgjørelsene på tampen, men kunne godt satt oss i en situasjon der vi kunne unngått å være avhengig av disse mot slutten. Vi er skuffet over at vi ga bort en ny sjanse til å legge lagene bak oss på solid avstand. Det har vært litt slik for oss at vi har mislykkes når vi har hatt sjansen til å melde oss skikkelig på».

«Nå venter en kamppause på en drøy måned. Spillerne skal få trene noen dager på egenhånd før vi samles i starten av januar igjen. Vi ser virkelig frem til å få de skadde spillerne våre tilbake. Det sammen med at Julius som gjør en fin debut kommer permanent på plass, sørger for at vi får en solid tropp å trene med frem til vi starter opp igjen. Vi ligger som nr 5 i tabellen, noe som absolutt er godkjent totalt sett. Men vi ser at det er fire lag som har kommet langt foran og for oss nå handler det om å sørge for at vi havner i sluttspillet. Der har jeg stor tro på at vi skal bli farlige, og det er det vi skal sikte mot når vi går i gang med siste halvdel».