Nye forberedelser – Bergen
Foto: ToveLise Mossestad

Nye forberedelser

Torsdag morgen samles Andreas Ungesson (bildet) og resten av spillerne igjen etter noen dagers individuell trening rundt nyttår.

Med det starter også forberedelsene til siste halvdel av sesongen. Den åpner først 4. februar med hjemmekamp mot Bodø. Det blir en skikkelig folkefest i Framohallen. Der blir det mulighet til å få med seg det svært populære foredraget «slik tenker de beste» av Erik Bertrand Larssen. Deretter blir det servering av mat til alle deltagerne før vi tar imot Bodø til en spennende duell i Grundigligaen. Da får vi også gjensyn med vår tidligere trener Anders Fältnäs, denne gang på andre siden av vår benk. Det er med andre ord masse å se frem til i hallen denne kvelden.

Trenerteamet ser slik på det som venter i det nye året.

«Nå skal det først og fremst bli veldig godt å komme i gang med en stor og god tropp i den daglige treningen. November og desember ble dessverre preget av skader, spesielt på våre bakspillere. Likevel kom vi oss godt gjennom perioden og tok en del viktige poeng. Det ser mye lysere ut nå og vi håper alle våre backer er i full trening i løpet av en ukes tid. Viktor Sandberg kjenner seg mye bedre og får forhåpentligvis klarsignal raskt. Andreas Ungesson er i sin oppbygning etter sprøytebehandlingen og planen er at han sakte men sikkert skal inn i deler av håndballøktene i neste uke. Går alt som det skal har vi han i full trening i løpet av 14 dager. Kjetil Skarstein-Hatlen har hatt problemer med sin skulder, men også han nærmer seg full trening. Med tanke på at vi får Julius Andersson hit permanent fra mandag av får vi en bred og god tropp å jobbe med utover. Det gjør at vi får bedre kvalitet inn i øktene våre og vi ser frem mot å komme skikkelig i gang igjen».

«Det ligger en spennende vårsesong foran oss. Vi har vist i våre beste stunder at vi kan matche samtlige lag i ligaen. Ikke bare en gang, men gjenta gode prestasjoner. Jevne prestasjoner har vi imidlertid savnet en del og det går nok først og fremst på at vi ikke har vært gode nok til å stå distansen i flere av kampene. Vi har tapt for mange kamper som vi egentlig har hatt brukbart grep på mot slutten. Det skal arbeides med å skape en bedre vinnerkultur, vi må være lang skarpere i de avgjørende situasjonene. Det er små marginer som avgjør de fleste kampene og der har vi vært for variable. I tillegg må vi se på hvordan vi kan fordele belastningen på flere spillere slik at vi har mer kraft når det hele skal avgjøres. Med en skadefri og større tropp er mulighetene absolutt til stede for å få det til».

«5. plass etter 15 runder kan vi si oss ganske godt fornøyd med. Det som ikke er like bra er at avstanden opp til de fire beste lagene er stor. Det blir vanskelig å hente så mange poeng med kun 7 runder igjen å spille. Først og fremst handler det nå om å sikre oss plass i sluttspillet å sørge for at vi blir farlige der. Med omleggingen foran denne sesongen handler det meste om å prestere i sluttspillet og det har vi et klart mål om å gjøre. Det passer oss bra, får vi være friske i siste delen er det ingen grunn til at vi ikke skal ha store ambisjoner når det hele skal avgjøres».

FyllingenBergen spiller en treningskamp før kampen mot Bodø. Det skjer mot Stord i Framohallen torsdag 29. januar.