Talenttrening i gang – Bergen

Talenttrening i gang

FyllingenBergen har tatt initiativ til å samle en del av våre fremste spillere født 1998/99 til felles trening en gang i uken frem mot våren.

Vi ser klart behovet for å styrke arbeidet rundt våre kommende elitespillere i Bergensregionen. Det handler om å legge tilrette for mer trening og trening med mer kvalitet for at våre yngste utøvere skal ta de neste stegene. Dette har utelukkende blitt tatt godt imot i klubbene rundt oss, og i kveld (onsdag) er det klart for den første økten.

Vår herretrener Vidar Gjesdal forklarer her litt om opplegget med denne gruppen.

«Det skal bli spennende å samle de beste spillerne vår født 1998/99 til felles trening hver uke. Jeg håper det kan bli inspirerende for utøverne og at de kan få hjelp og tips på veien til å bli enda bedre håndballspillere. I tillegg får de også flere økter med god kvalitet, noe som er viktig for dem i den fasen de er i nå. Det at vi får gjort det hver uke gjør at det også blir litt mer kontinuitet og påvirkning for dem. Her kommer det til å handle om individuell trening fremfor kollektiv trening, og vi trenger ikke tenke på forberedelser til den neste kampen. Det handler om at disse spillerne skal ta steg individuelt i alle faser av spillet. Jeg synes vi har noen spennende typer i denne gruppen, så dette skal bli riktig interessant å komme i gang med dem».

Han legger til at det vil bli satset på ulike trenerkrefter til gruppen.

«Tanken er å hente inn ressurser eksternt til noen av øktene. Det vil gi oss impulser utenfra som jeg tror er veldig viktig både for utøverne og oss trenere. Jeg vil bruke alle mine kontakter for at vi kan hente interessante trenere inn, og det er flere som har sagt seg interesserte i å komme over til oss. Blant annet vil den danske landslagstreneren Claus Hansen, som har gjort stor suksess med spillerutvikling i Danmark komme på besøk. Christian Berge har også lovet å hjelpe, i tillegg til at jeg håper å få med de som har gjort det sterkt i norsk håndball. Blant annet Tom Eirik Skarpsno, som har fått frem utallige landslagsspillere i Haslum. Vi har jo også mange trenere lokalt som kan bidra i et slikt prosjekt, så dette skal bli veldig spennende».

«Det er ingen tvil om at vi har vært for dårlig på å få frem nok spillere på høyt nivå i Bergen. Vi har for få spillere inne i yngre landslag og det må være felles mål for oss alle at vi skal ha flere spillere som banker på døren dit. Jeg tror også på at vi skal jobbe for å beholde flere miljøer lengst mulig slik at vi ikke mister for mange på veien. Jeg håper samarbeidet som vi nå starter skal hjelpe oss til å ta de rette valgene sammen med klubbene i Bergen i tiden fremover. Flere spillere med oss på veien vil også gi oss bedre bredde på seniornivå. Det nesten viktigste for oss nå er å få opp et stabilt lag i 1. divisjon slik at de unge spillerne kan ta de rette stegene på veien frem».

Til den første økten er det tatt ut 22 spillere, men det vil bli rullert på en del de første øktene for å teste noen flere. De vil trene hver onsdag fra kl 1900. De gangene FyllingenBergen har kamp vil spillerne se kampen fra tribunen.