Sterk bortekamp – Bergen

Sterk bortekamp

FyllingenBergen reiste seg etter den svake innsatsen sist mot Runar og leverte en av sine beste prestasjoner denne sesongen da laget spilte 27-27 i en dramatisk avslutning mot Elverum.

Det burde så absolutt vært to poeng ettersom vi førte kampen 27-25 med kun 25 sekunder igjen på klokken. En rask Elverum redusering og deretter en svak håndtering av vår siste ballkontroll førte til at Elverum kunne kontre inn utligning med to sekunder igjen på klokken. Et svært bittert og unødvendig poengtap, men likefullt et veldig viktig FyllingenBergen poeng i forhold til kampen om sluttspillplass.

Her er Vidar Gjesdal sin kommentar til kampen og avslutningen.

«Når vi har fått dette litt på avstand skal vi først og fremst være veldig fornøyde med at vi revansjerer den pinlige innsatsen i Sandefjord. Da tenker jeg ikke på at vi taper, for Runar er vanskelig å slå borte. Men måten vi fremsto på kan vi ikke akseptere og det har vi selvsagt snakket om etter det oppgjøret. Vi er avhengig av at vi løfter i flokk for å få få frem den energien som kreves på dette nivået, og det klarte vi på en veldig god måte på Elverum. På forhånd snakket vi om at det var gode eller dårlige beslutninger som skulle avgjøre om vi fikk med oss poeng eller ikke. Med fasit i hånden gjorde vi mange gode beslutninger i 59:35 min av kampen, men måten vi avslutter kampen på er helt absurd på dette nivået. Først slipper vi altfor enkelt inn reduseringen til 27-26 med 23 sek igjen. Når vi skal frem å takle en siste gang står vi passivt og lar de skyte. På den siste ballkontrollen med 14 sek igjen gjør vi flere utrolige feil. Vi var enig i timeouten om at vi skal gå mot målet og ikke bli passive. Sørge for at vi tok avslutning om vi måtte og enten sette den i mål eller gjerne bort fra målet slik at Elverum ikke fikk tid til å sette den siste. Så skjønner alle som har sett situasjonen at vi ikke kan gå bort fra målet når Elverum flytter seg. Dommerne blåser korrekt passivt og vi burde i så fall hatt minst to spillere tilbake på egen halvdel når ballen blir spilt frem. Vi er rett og slett for ærlig og snille i situasjonen og det lærer vi garantert til neste gang».

«Jeg tar imidlertid mye heller en fatal feil enn slik vi opptrådde i Sandefjord. Jeg er veldig fornøyd med gjennomføringen og vi er litt uheldig som ikke har klarere ledelse til pause. Etter hvilen starter vi litt rotete, men får styr på tingene etterhvert. Det at vi kommer tilbake fra underlege på 19-16, og snur kampen er veldig sterkt. Det er mange som leverer i begge ender av banen og dette skal vi bygge videre på frem mot onsdag. Vi skal huske på at dette var vårt første poeng mot Elverum på de ni siste kampene og vi viser nok en gang at topplagene er innenfor rekkevidde i enkeltkamper. At vi ligger som nr 5, men har altfor mange poeng frem skyldes først og fremst at vi ikke har vært stabilt gode nok over flere kamper. Det er der dette laget skal ta det neste steget for å nærme oss de aller beste».

Erlend Aam som etterhvert har fått lang fartstid i FyllingenBergen legger til:

«De siste årene har vi hatt jevne spennende kamper mot Elverum, og hatt ganske bra tak på dem i Framohallen, Strynhallen og Oslo Spektrum. Men i mine år i FyllingenBergen har vi aldri tatt poeng i Terningen Arena, så vi brøt en barriere med uavgjort der i går. Riktignok hadde vi kampen i vår hule hånd mot slutten, men var ikke dyktig nok til å slå spikeren helt inn. Dette er god læring for oss frem mot sluttspillet som vi er veldig sugne på å prestere godt i, og ikke minst tok vi et viktig poeng i kampen om den plassen».

Iben Hvidsten (bildet) gjorde en god kamp og ble kåret til vår beste spiller.