Før kampen – Bergen

Før kampen

Etter en nærmest absurd avslutning av søndagens bortekamp mot Elverum er vi mer enn klare for å ta imot Drammen på vår hjemmebane onsdag, i det som langt på vei kan sende oss mot en plass på øvre halvdel når status gjøres opp.

Vidar Gjesdal mener laget skal være klar for fight igjen mot Drammen og gir oss denne forhåndsrapporten.

«Vi gjør en nærmest perfekt bortekamp i Terningen Arena, en hall vi aldri har tatt poeng i. Når vi så går opp i ledelse 27-25 med kun 25 sekunder igjen på klokken føles det som de to poengene er i boks. Det skulle vise seg at ikke var tilfelle, en rask Elverum redusering og en svært klønete håndtering av vårt siste angrep der vi får passivt og de slår kontra, sørget for at vi «kun» fikk med oss ett poeng fra den kampen.

Her kan dere selv se situasjonen med egne øyne hvis dere ønskerJ

http://www.tv2.no/2015/02/23/sport/handball/handball/6607114

Når vi har fått de siste 25 sekundene på avstand kan vi se tilbake på en av våre bedre kamper denne sesongen. Elverum var med i gullkampen og måtte ha to poeng mot oss. I det perspektivet viste vi igjen at vi har mange kvaliteter i vårt mannskap. Når vi nå etter å ha spilt 18 kamper er det lett å forklare hva som skiller oss fra å være med helt der oppe i kampen om seriemesterskapet. Vi har manglet evnen til å ta nok poeng mot lagene som er bak oss på tabellen. Det er en kvalitet som er helt avgjørende for at vi skal ta det neste steget som vi svært gjerne ønsker. Det å kunne vinne mot lagene i bunnen, selv om man kanskje ikke har en topp dag er en egenskap vi har manglet. I sum handler det om at vi ikke er modne nok eller gode nok som lag enda. Men dit har jeg stor tro på at denne gjengen når om vi får arbeide videre i samme spor.

Poenget vi fikk mot Elverum var likevel gull verdt for oss. Vi tok et langt steg mot sluttspillet og trenger kanskje bare to poeng til for å sikre oss denne billetten. Fokuset vårt ligger nå utelukkende på å ta de poengene allerede mot Drammen. Gjestene er i ferd med å legge opp til en stor satsing igjen og investerer store summer på å ta tilbake tronen i norsk herrehåndball. De er fortsatt ikke sikker på ny kontrakt, men tok selv en svært viktig seier hjemme mot Bækkelaget på søndag. Den forrige kampen vi hadde mot dem var også en spesiell kamp. Vi spilte fantastisk håndball og var foran 15-6 etter drøye 20 min. Etter 40 minutter var vi fortsatt foran, da med 7 mål. En taktisk endring der Drammen mannsoppdekket to av våre spillere forandret kampbilde totalt. Dermed kom de foran for første gang med ett minutt igjen, og fikk med seg begge poengene. Det var surt og noe vi skal revansjere i onsdagens kamp».

Troppen vår er klar, vi håper publikum er med oss. På onsdag er vi sugen på å vise frem den gode siden av oss igjen.

 

Sees i hallen!