Sikret 5. plass – Bergen

Sikret 5. plass

FyllingenBergen gjorde jobben og sikret med sin seier 28-18 (15-7) mot nedrykksklare Lillestrøm en 5. plass på tabellen før siste serieomgang. Viktor Sandberg (bildet) gjorde en solid kamp og ble toppscorer med 8 mål.

Det var jevnspilt i åpningen av oppgjøret, men etter drøye 10 minutter festet FyllingenBergen et grep som vertene ikke kunne svare på. Kampen var mer eller mindre avgjort til pause på stillingen 15-7. Konsentrert og bra innsats defensivt var nøkkelen til at det ble såpass komfortabelt. Etter hvilen kontrollerte vi oppgjøret som tilslutt endte med en akseptabel 10-måls seier.

Vidar Gjesdal oppsummerer slik:

«Fornøyd med resultatet og periodevis det vi gjør gjennom kampen. Spillerne var fokuserte defensivt noe vi visste ville gi oss litt enklere forutsetninger i kampen. Fremover slurver vi for mye til at vi kan si oss helt fornøyd, i tillegg savnet vi litt tempo i våres spill. Likevel kommer vi oss til mange gode situasjoner og vi løser deres offensive forsvar ganske fornuftig. I tillegg fikk alle spillerne bra med tid på banen, det var også nyttig for oss. Så alt i alt løste vi oppgaven på en bra måte.»

Nå ser laget fremover til den siste kampen i seriespillet.

«Det blir en spesiell kamp mot Nøtterøy. Vår plassering er avklart innen kampen, mens gjestene spiller sin livs viktigste kamp. De må vinne for å ha noen som helst mulighet til å overleve. Det blir en perfekt forberedelse for oss før sluttspillet starter. Vi får en kamp med sluttspill temperatur som kommer til å bli knalltøff fysisk. Jeg forventer at vi går på banen med en innstilling som matcher Nøtterøy, kun på den måten får vi ut det vi ønsker av kampen. Vi har kun tapt en kamp siden nyttår og den statistikken vil vi gjerne beholde også etter onsdagens oppgjør. Jeg tror det blir et uhyre interessant oppgjør for publikum.»