Før kampen – Bergen
Foto: ToveLise Mossestad

Før kampen

På søndag smeller det i Framohallen. Der ønsker vi oss stinn brakke til sesongens viktigste oppgjør.

Trener Vidar Gjesdal har gitt følgende kommentar i forkant av kvartfinalen.

«Det blir ofte dramatisk mot Elverum og når det står om semifinale i sluttspillet kommer det garantert til å «smelle» i duellene på begge sider. På Elverum forventes det full hall som betyr 2500 tilskuere og en vanvittig heksegryte. Vi vil veldig gjerne se opp mot 1000 mann som hjelper oss til seier på vår hjemmebane søndag».

«Sluttspillet fremstår i ny drakt denne sesongen. Det er nå det hele skal avgjøres, mesteren tar plass i kvalifisering til Champions League neste sesong og er tittelen alle vil ha. For oss er det et utfordrende utgangspunkt, skal vi gå hele veien må vi sannsynligvis vinne den avgjørende kampen på bortebane i både kvart, semi- og finale. Opplegget er nemlig slik at det skal spilles best av tre kamper. Står det 1-1 etter to kamper har det best plasserte laget i serien fordelen av kamp nr 3 på hjemmebane. Alle kampene skal avgjøres, det betyr ekstraomganger om det står likt etter 60  min. Det dårligst plasserte laget starter på hjemmebane og får deretter en eller to bortekamper avhengig av om det trengs eller ikke. Målforskjellen er uinteressant, det handler kun om å vinne!»

«Jeg liker det nye systemet og merker et helt annet fokus på sluttspillet enn tidligere. For vår del kjennes det som helt perfekt at alt skal avgjøres de nærmeste ukene. En varierende første halvdel har vært fulgt av en solid siste del. I 2015 står vi kun med ett tap på syv kamper og vi er i en fin utfordrerposisjon før det hele braker løs. Det er imidlertid ikke hvem som helst vi skal ut mot i kvartfinalen. Elverum har vært et stabilt topplag over flere år og en motstander vi har kjempet mange tøffe kamper med. Vi har fortsatt ikke glemt hvordan vi rotet bort en tilsynelatende klar seier på bortebane i februar og er glad for muligheten til å revansjere oss mot dem nå».

«.Jeg tror det blir en fysisk tøff kamp, Elverum liker den type kamper og det samme gjør vi. Spillerne har virket veldig sugne på treningene denne uken. Vi er helt avhengig av å sette opp et kompakt og aggressivt forsvar som forhåpentligvis gir oss muligheten til å sette press på dem i våres kontrafase. Vårt offensive spill har vært i stor fremgang hele veien etter nyttår. Det skyldes først og fremst at vi har fått trent med tilnærmet full tropp hele veien. Til denne kampen er også Tore Andre Lunde tilbake igjen etter å ha fått ødelagt mye av avslutningen på sesongen med skade og sykdom».

«Det er feil å si at det vil være over om vi taper på hjemmebane. Samtidig er vi rimelig klar over at vi gjør det svært vanskelig for oss selv om så skulle skje. Derfor er det kun seier som er godt nok når det fløytes i gang på søndag. Vi gleder oss vilt til kampen og disse spillerne fortjener virkelig muligheten til å spille foran en tilnærmet fullsatt Framohall. Klarer vi det sammen denne gangen?»

Her er en liten oppvarmings video før søndagens kamp for å få den rette følelsen:

https://www.youtube.com/watch?v=M4ByaMzoal8

Mvh Vidar