Seier i Terningen Arena – Bergen
Foto: ToveLise Mossestad

Seier i Terningen Arena

Sluttspill drømmen lever videre etter at FyllingenBergen vant returoppgjøret i Terningen Arena. Foran 2300 tilskuere ble det drama til siste slutt.

FyllingenBergen fortsatte litt som i første kampen og hadde store problemer med å lage mål den første halve timen. I motsatt ende kom Elverum noe enklere til mulighetene, men ikke verre enn at de kun var to mål foran når lagene gikk til pause. På det meste var de imidlertid fem mål foran og varsellampene blinket i kampen som vi måtte vinne.

Etter hvilen ble det jevnspilt hele veien. Vi var i føring 20-19 og hadde muligheter i overtall, men lykkes ikke med å øke avstanden. Elverum fikk vendt og kom foran 22-21 før vi tok timeout med drøyt 30 sekunder igjen. Vi tok ut målvakt, spilte med en ekstra angrepsspiller, og lykkes med å spille Iben Hvidsten fri fra kanten med utligning som resultat. Dermed måtte ekstraomganger til og der klarte vi å avgjøre de siste fem minuttene og fikk dermed utlignet til 1-1 i kamper. Lagene møttes nå til tredje og avgjørende kamp i Terningen kommende onsdag.

Trenerteamet var særdeles fornøyd med å utjevne til 1-1 i kamper.

«Vi var langt nede etter hjemmekampen, men selvsagt desto mer fornøyd når vi klarer å slå tilbake på bortebane. Når det først skulle stå 1-1 i kamper er det en stor fordel for oss at det er bortekampen vi vant. Vi vet at vi kan vinne i Terningen og at det ikke er så stor forskjell på å spille borte eller hjemme. Vi gleder oss over sjansen til en ekstra avgjørende kamp på onsdag. Det er også en stor opplevelse å spille i en slik fantastisk hall med de rammene som Elverum kan tilby. Vertene har fortsatt favorittstempelet, men vi skal selge oss dyrt også på onsdag».

«Når det gjelder kampen var det mye likt som den første i Bergen. Begge lagene har bedre kontroll defensivt enn offensivt og vi sliter med å produsere nok gode muligheter. Denne gangen hadde vi imidlertid en stigende kurve utover i oppgjøret og mot slutten spiller vi ganske fornuftig. Det føles som vi har litt mer kraft enn dem når det skal avgjøres og spillerne tar faktisk bedre valg da enn det vi gjorde tidligere i kampen. Vi viser også en herlig fightervilje og disse spillerne vil virkelig legge ned alt det arbeidet som skal til for å komme videre i sluttspillet».

«Nå skal vi sørge for å restituere oss skikkelig frem til onsdagen. Det handler om å gjøre de små tingene riktig slik at vi er enda bedre forberedt til den kampen».

Oppgjøret er berammet til kl 18:00 og vises på TV2 Sumo.