Før kampen: Runar (h) – Bergen

Før kampen: Runar (h)

På søndag serieåpner vi i Grundigligaen når Runar Sandefjord tar turen over fjellet. Det kommer til å bli en knalltøff kamp der vi håper publikum møter opp i et stort antall for å hjelpe oss til seier.

Vidar Gjesdal har disse tankene om laget, sesongen og søndagens motstander, Runar Sandefjord.

Ventetiden er over, nå er vi klare for å spille om viktige poeng i Grundigligaen igjen. Vi kommer ut med et lag som er rimelig identisk med fjoråret. Av spillerne med spesielt mye tid på banen sist sesong er det bare Erik Alm (Drammen) som er borte. Eirik Engelsen skulle vi gjerne hatt med videre, men han har reist østover for å prioritere studier. I tillegg har målvakt Fredrik Jakobsen også valgt å prioritere studier foran elitesatsing. Av nye ansikter er det først og fremst Jostein Epland (ny fra Haugaland) dere kommer til å stifte bekjentskap med i første omgang. Han er venstrehendt og sørger for at vi får flere alternativer på den siden av banen. Vi har i tillegg tatt opp to nye ungdommer som vi nok skal høre mer fra i årene som kommer. Sindre Heldal (Mathopen) er kun 16 år gammel, men kommer helt sikkert til å få spilletid også på elitenivå denne sesongen. Sebastian Waage Mossestad (egen klubb) er kun året eldre og er også i flott utvikling og en spiller som vil få prøve seg. På målvaktsiden har vi hentet inn Tord Moen Vårdal fra Kjøkkelvik til å supplere våre to etablerte målvakter. Også han en ung og lovende målvaktstype.

Når jeg sier innledningsvis at vi er klare, så mener jeg faktisk det. Vi er veldig glad for at stort sett hele troppen er med oss videre og at vi bygger videre på det fundamentet vi startet på i fjor. Det gjelder å bli enda litt bedre på de tingene vi var bra på sist sesong. Vi har snakket mye om stabilitet og treningskampene har vist at dette fortsatt er en utfordring for oss. Det at vi beholder troppen og kjenner disse utfordringene håper jeg skal sørge for at det blir lengre og lengre mellom våre svakeste prestasjoner. Så er vi også medviten om at nivået i Grundigligaen er veldig jevnt, så det skal svært lite til for at man havner i trøbbel hvis vi ikke presterer på vårt høyeste nivå. Nøkkelen for å levere en maks sesong blir uansett å ta enda flere poeng mot lagene på nederste delen av tabellen.

Vi har et mål om å ta minst like mange poeng som sist sesong. Det vil forhåpentligvis kunne gi oss en topp 4 plassering. Det er et tøft mål, men langt fra et mål som er umulig å innfri. I tillegg setter vi årets e-cup høyt opp på prioriteringslisten. Det er fullt mulig å nå en finale med full klaff, og det betyr at vi kommer til å forbedre oss så godt som overhodet mulig til disse kampene. Vi skal spille i Challenge-cup som betyr at de høyest rangerte ligaene i Europa ikke deltar. Men det er sterke lag fra Russland, Sveits, Portugal og deler av Øst-Europa, så det blir en tøff nok oppgave for oss. Norske lag har enda ikke nådd en finale i denne turneringen etter den ble innført, det kjennes som at det er på tide og vi vil gjerne dit nå!

Runar Sandefjord er vår første motstander i ligaen. De kommer nok en gang med et helt nytt lag og har skiftet ut hele sin beste oppstilling fra i fjor. Men de har handlet inn nye spennende spillere og er et lag som kan være vanskelig å plassere på forhånd. Spesielt Nacor Medina har vært bunnsolid både for Elverum og Drammen, og er nå veldig sentral i det nye Runar mannskapet. Vi forventer oss selvsagt en tett og tøff åpningskamp, der det alltid er litt spesielle følelser i sving siden det er første kampen. Vi kommer til start med masse energi og skal krige oss til to poeng i en forhåpentligvis fullsatt hjemmearena.

Noen av dere har allerede sett vår nye promovideo. Den ble «sluppet» torsdag formiddag på sosiale medier og har allerede nådd over 14 tusen visninger på facebook og er blitt delt ca 100 ganger. Det må sies å være litt av en suksess. For dere som ikke har sett den enda, klikk dere inn på denne lenken:

https://www.youtube.com/watch?v=JcjX9SQvwng

Hvis bare 5 prosent av disse stiller i hallen på søndag blir det en herlig ramme rundt kampen. Jeg lover en topp motivert gjeng som er klar til å gå «i krigen» for en seier i premieren.

Vel møtt til ny sesong!