NÅ ER DET VÅR TUR! – Bergen

NÅ ER DET VÅR TUR!

Etter en litt skuffende serieåpning hjemme mot Runar fikk vi en verdifull seier i vår første bortekamp mot Bodø. Det er ikke et sted man bare «henter» poeng, så totalt sett kan vi være brukbart fornøyd med åpningen. Vi er fortsatt ubeseiret og har som mål å forlenge den statistikken så lenge vi kan utover i sesongen. Da kreves det nye poeng når vi tar imot vår nabo fra Stord til lokalderby kommende lørdag!

Etter to skuffende tap mot Stord forrige sesong står det ikke på revansjelysten hos vår gjeng. Det var to jevne kamper som vi ga fra oss mot slutten av begge oppgjørene. Det første på Stord var en svak kamp av begge lag, mens oppgjøret i Bergen var kvalitetsmessig klart bedre. Sist sesong hadde på mange måter Stord minst like mye kvalitet i sitt mannskap som oss, og var jo også tippet høyere enn oss av mange. Sett bort fra at de slo oss begge gangene underpresterte laget likevel betydelig, og var langt bak oss i både poeng og plassering når regnskapet ble gjort opp. Det var faktisk slik at vi berget dem unna kvalifisering for å overleve, ved å vinne vår siste «betydningsløse» kamp mot Nøtterøy. Heldigvis for det, lokaloppgjørene trenger vi for å skape ytterligere interesse om idretten vår.

Årets Stord utgave har gjort mange utskiftninger. Likevel ser de ut til å ha beholdt en del av de gamle styrkene. Forsvaret ser fortsatt solid ut, kanskje enda bedre enn sist sesong når de får alle brikker på plass. Fremover har de definitivt mistet en del «klasse», først og fremst gjennom avgangene til Henrik Knudsen og Inge Aas Eriksen. Men de har fått tilført mange spennende nye spillere som vi skal være forberedt på. Da spesielt i Mario Matic (playmaker) og Fredrik Håland (høyre bak), samt linjespiller Jeppe Krogh. Det er faktisk slik at Stord blir litt undervurdert av mange denne sesongen, det tror jeg gir dem et bedre utgangspunkt enn sist sesong, da de selv skrudde forventningene i været.

Men nå skal det være vår tur. Jeg mener vi er et bedre lag enn dem denne sesongen, og må tørre å si at dette er en kamp vi skal vinne. Da kreves det dog en bedre prestasjon enn sist hjemme mot Runar. Jeg er ganske sikker på at Stord holder minst like høyt nivå som dem og ikke minst har denne kampen en ekstra dimensjon. Det så vi sist sesong når Stord som et av kun tre lag slo oss på vår hjemmebane, og likevel var en av bunnproppene i ligaen. Vi skal være godt forberedt denne gangen, regner med at de fleste spillerne med unntak av langtidskadde Matias Lygre, skal være klare til dette oppgjøret. Det trenger ikke se så fint ut, men disse poengene skal vi grave langt ned i kjelleren for å ta med oss inn mot neste serierunde. Vi har noen ting vi skal rette til i forsvaret vårt, så vil vi også veldig gjerne få i gang tempo i spillet når vi vinner ballen. De «lette» målene er ofte gull verdt i slike kamper som fort blir fysiske og der man må jobbe ekstra for målene.

Vi håper å se minst like mange på tribunen som i åpningskampen. Det var herlig stemning og det trenger vi definitivt også i dette oppgjøret!