4. runde i Cupen – Bergen

4. runde i Cupen

Hjemmekampene kommer tett om dagen. Vi har akkurat lagt bak oss en viktig seier i lokaloppgjøret mot Stord. Nå venter en annen utfordring når Haslum kommer til oss for å kjempe om en kvartfinale plass i cupen.

Heldigvis var det vår tur mot Stord denne gangen. Nok en gang kommer vi dårlig i gang i denne type kamper. Vi er passive, nølende og savner den aggressiviteten og tempoet som vi veldig gjerne ville ha med oss fra start. Kanskje var vi preget av at vi spilte det første kvarteret mer enn halve tiden i undertall, men jeg tror ikke det er hele forklaringen. Det var tendenser til at vi var på vei inn i oppgjøret mot pause, og vi hadde god tro på at det var mulig å snu kampen etter hvilen. Vi fikk endret litt i spillet vårt offensivt og etter hvert som vi kom opp i ryggen deres fikk vi også energi som vi utnyttet til å avgjøre kampen mot slutten. Bakover fortsetter vi egentlig å slite, vi slipper nesten like mange mål som før pause til tross for at vi i den siste omgangen var fulltallig på banen langt oftere enn før hvilen. Det er fremme i angrepet det løsner for oss, noe 20 mål på 30 angrep er et godt bevis på. Stord er solide bakover, så det var en god prestasjon av oss. Det at vi kan snu kamper som dette er også opplevelser som vi tar med oss videre.

Nå er det altså cupen som står for tur. Vi var ikke direkte heldig i trekningen og skal opp mot Haslum. Heldigvis fikk vi kampen på hjemmebane og i utgangspunktet skal dette være et åpent oppgjør. Vi har stor respekt for dem som ser ut til å erstatte sin store profil Erlend Mamelund på en meget bra måte. Jeg er imponert over måten de taklet den situasjonen på like før seriestart. Det er ikke snakk om å løpe ut å hente erstatter direkte, de jobber videre med sine egne og har fått nye spillerne til å stå enda mer frem på banen. De står med like mange poeng som oss i ligaen, men sist tok de en sterk borteseier mot Drammen.

Kampene mot Haslum pleier å bli velspilte. Det blir vår klart tøffeste utfordring sålangt. I fjor hadde vi et imponerende tak på dem og vant klart i begge oppgjørene. Spesielt bortekampen var knapt til å tro da vi påførte dem deres største hjemmetap på flere sesonger med 39-26. Skal vi ha mulighet til ny seier og avansement er det avgjørende for oss å løfte prestasjonen i vårt eget forsvar. De er dyktige på å holde spillet i gang og vi må stå klokere, med langt mindre individuelle feil enn i de foregående kampene. Vi stiller med samme tropp som sist dersom ikke noe uforutsett skjer inn mot kampen.

To ubeseirede lag møtes, kun ett av dem skal videre til kvartfinalen. Vi er klar for oppgaven og er selvsagt lystne på ny cupfinale!