Semifinale i Halden – Bergen

Semifinale i Halden

Nå nærmer det seg for alvor vi får svaret hvem som skal spille årets cupfinale. Vi er i høyeste grad et av lagene med mulighet, i morgen er det klar for semifinale på bortebane mot Halden TH.

FyllingenBergen jakter sin cupfinale nr 5. Første gangen var i 1993 der laget var relativt sjanseløs mot stjernegalleriet til Sandefjord, ledet av bergenseren Oddvar Jakobsen. I 2008 var vi tilbake, denne gang mot Drammen. Også i den kampen var man langt unna, men i 2012 var det duket for den første kongepokalen. En sterk finale mot Elverum gjorde at klubben kunne feire sitt første cupmesterskap. Det gjentok man like godt året etter, da ble Bækkelaget banket i finalen. Vi jakter dermed vår tredje finale på de fire siste årene når vi reiser til Halden i morgen.

Vidar Gjesdal gleder seg til semifinalen og ser for seg et åpent utgangspunkt i Halden.

«Det er en hall vi trives godt i. Det er ingen direkte elitestandard på hallen, men det er veldig intimt og alltid god stemning. For Halden blir dette den største kampen klubben har spilt, så det blir garantert ikke noe mindre trykk denne gangen. De har virkelig gjort en solid jobb, og sakte men sikkert tatt stegene mot toppen av norsk håndball. Det er et lag som har hentet veldig mange utenlandske spillere, men de har vært dyktige og hentet spillere som har tilført mye til den norske ligaen. Jeg har blitt imponert over kontringsstyrken deres, de er veldig hurtig frem i banen og har avgjort flere av seriekampene sine i den fasen».

«Det er ikke lenge siden vi slo dem i Grundigligaen i en kamp som sto og vippet hele veien ut. Siden den gang har laget fått tilbake sin største profil, Rasmus Carlsen etter skade. Vi er fullt klar over at vi må heve vår prestasjon ytterligere denne gangen dersom vi skal avansere til cupfinalen. Semifinalen i cupen er kampen ingen lag vil tape, jeg har selv vært med å tape to semifinaler tidligere. For begge lag vil det være en stor skuffelse å ryke denne kampen. Halden vet at de er nærme og kanskje ikke får en slik mulighet en gang til. Vi har vært der før og vet hva som skal til for å komme dit igjen. Det blir virkelig en spennende og helt sikkert intens kamp hele veien».

«Vi reiser dit med et klart mål om å ta oss til cupfinalen. Troppen er 100% frisk og rask, vi skal selge oss dyrt i Remmenhallen når kampen blåses i gang kl 18:00».