Cupfinale!! – Bergen

Cupfinale!!

FyllingenBergen har gjort det igjen, spilt seg til sin tredje cupfinale på fire år, den femte totalt. Halden ble kriget ned på egen grunn i det som etterhvert ble en dramatisk kamp.

Kampen åpnet i et høyt tempo der lagene fulgte hverandre relativt tett innledningsvis. Vi får likevel festet et bra grep inn mot pause og kommer foran 12-8 via et bunnsolid forsvar siste del av omgangen. Det begynte bra også etter hvilen der vi på det meste fører med 15-10. På stillingen 18-14 får Halden for alvor blod på tann og lager tre raske mål i sitt overtall og kampen er helt åpen igjen. Lagene er likt igjen for første gang på 22-22 og det koker greit i Remmenhallen. Men FyllingenBergen spillerne hadde bestemt seg, de ville til nok en cupfinale. Det er mange som står frem mot slutten og vi får avgjort kampen til vår fordel i hektiske sluttminutter. Det hele ender med seier 27-24.

Vidar Gjesdal var lettet da det hele var over:

«En stor opplevelse og i dag er det god grunn til å rose hele gjengen. Vi viser en herlig moral, var fryktløse og ble ikke stresset av at Halden kom tilbake i kampen. I stedet slåss vi hardt for å få marginene på vår side igjen, og jeg synes virkelig vi fortjente finaleplassen tilslutt. Det er mange som står frem når det skal avgjøres og det er kanskje det som gleder aller mest i dag. Halden er vanskelige å møte i sin egen hall og gir seg aldri. Men kanskje var det vår erfaring som ble avgjørende til sist. Vi hadde veldig lyst på nok en cupfinale og det betyr mye for oss i arbeidet fremover. Nå kommer utfordringene i kø fremover med tette seriekamper og ikke minst europacup. Der vil vi også veldig gjerne markere oss skikkelig denne sesongen».

Eivind Tangen (bildet) var tilbake i storslag og noterte seg for 10 nye spillemål i oppgjøret.