FyllingenBergen vs. Viking Stavanger – Bergen

FyllingenBergen vs. Viking Stavanger

Søndag tar vi imot Viking Stavanger i Framohallen. Et nytt viktig oppgjør for oss i det som er den siste kampen før vi er halvspilt i årets Grundigliga. Vi satt som målsetting å ha minimum 15 poeng før serien snur, det klarer vi uansett ikke. Men med seier på søndag vil vi nå 13 poeng og med det være med for fullt i kampen om en medalje i ligaen. Med tanke på at vi gjorde jobben i Europacupen og at vi har en cupfinale å se frem til, gjør imidlertid at vi har grunn til å være fornøyd med resultatene når vi skriver desember måned. Prestasjonene er vi imidlertid ikke like godt fornøyd med. Det har vært for ujevnt og spesielt de siste kampene har vi ikke lykkes slik vi ønsker. Nå har vi heldigvis fått en full treningsuke inn mot denne kampen og det er grunn til å tro at vi fysisk har kommet mer til hektene igjen.

Det skal gå ut over Viking på søndag, selv om vi vet hvilke farer som lurer rundt denne kampen. Viking åpnet sesongen med seier, men har siden det tapt ni seriekamper på rad. Flere av dem riktignok knepent, også mot lag som ligger helt i toppen. Vi slo dem ganske nylig i kvartfinalen i NM på bortebane, men trenger fullt fokus for å gjenta den prestasjonen på søndag. De har noen veldig spennende spillere i troppen sin, spesielt landslagsspiller Gøran Johannesen som har imponert i ligaen hele sesongen. Det finnes nok av kvaliteter i laget som vi skal ta på alvor i inngangen til kampen.

For vår egen del har det vært litt mindre utfordringer, både i forhold til skader og sykdom siste tiden. Pål Kalvenes (rygg) og Andreas Ungesson (kne) er begge mest sannsynlig ute til denne kampen, mens resten forventes å være klare. Vi har mange ting å rette på fra de siste kampene. Vi har gjort unormalt mange feil og dårlige valg i vårt offensive spill og bakover har det også vært ujevnt. Dette har vi sett nærmere på og er noe vi må rette til for å prestere bedre i de kampene som venter før ferien. På søndag håper jeg vi både kan vise frem en spillemessig god kamp og ikke minst ta med oss to nye poeng i Grundigligaen.