Tap i Sandefjord – Bergen

Tap i Sandefjord

FyllingenBergen tapte søndagens kamp mot Runar Sandefjord 36-30 i en kamp der forsvaret og målvaktene aldri kom opp på det nivået som skulle til for å kjempe om poengene.

Nok en gang kom FyllingenBergen bra i gang fra start og tok styringen i kampen. Effektivt kontringsspill og bra struktur fremme sørget for at vi var foran 11-8 etter knappe 20 min. Derfra og inn skulle imidlertid alt handle om hjemmelaget fra Sandefjord. De laget mål stort sett på alle ballkontroller og etterhvert falt vi fra også i det offensive spillet. Dermed kunne vertene kontrollere inn til seier 36-30 (19-17).

Vidar Gjesdal forklarer tapet på denne måten.

«Vi taper kampen bakover og får aldri satt et skikkelig forsvarsspill. Etter hvilen forsøker vi ulike varianter, men vi er aldri i nærheten av å skape problemer for et bra Runar lag. Fremover lykkes vi egentlig godt med det vi ønsker i 1. omgang og føler vi har bra styring på kampen. Det som skjer når de går fra 23-21 til 10 mål foran er derimot ikke akseptabelt fra vår side. Vi ramler helt sammen og slike dårlige perioder har kostet oss dyrt i flere kamper nå. I disse periodene er det liksom ingen bunn for hvor svakt vi kan prestere. Det må vi sørge for at vi legger bort i de to veldig viktige seriekampene som venter oss denne uken. Tabellen er fortsatt jevn, så får vår del handler det om å ta den neste kampen som kommer allerede på onsdag, for å komme på rett spor igjen».

Neste kamp er altså kommende onsdag, i det som blir en ren generalprøve på cupfinalen mot Bodø 30. desember.