Før kampen: Stord (b) – Bergen

Før kampen: Stord (b)

Lørdag er det duket for nytt lokaloppgjør mot Stord. Vi trakk det lengste strået sist, kan vi gjenta det denne gangen?

Hvis vi ser på tabellen er det større forskjell på lagene enn på lang tid. FyllingenBergen er med i medaljekampen med sine 15 poeng, mens våre naboer på Stord har hatt en tung sesong så langt, helt i bunn med kun 3 poeng. Likevel er det ingen poeng som er fordelt på forhånd når vi tar turen over fjorden.

Vidar Gjesdal ser slik på lokaloppgjøret.

«Når man ser på tabellen er det ingen tvil om at vi er favoritter denne gangen. Men det hjelper oss ingenting i denne kampen. Vi har sett og opplevd mer enn nok til å være fullt klar over hva som kreves hvis vi skal komme hjem med to poeng. Stord slo oss i treningskamp før seriestart og presset oss i det lengste i vår hjemmekamp. I tillegg har de skapt store problemer for samtlige topplag som har møtt dem på Vikahaugane. Elverum slet lenge, Haslum enda lengre og Arendal var lenge i knestående sist helg. De har ikke hatt mye å juble for så langt og er topp motivert mot oss. Vi er forberedt på knallhard batalje og må være gode for å ta med oss to nye poeng».

«Det er overraskende at de ikke har hentet flere poeng. De har fortsatt et av de mest fysiske forsvarene i ligaen med mye rutine. Vi må spille med et høyt tempo hvis vi skal klare å skape trykk på dem i den fasen. Fremover varierer det mer, men de har kvaliteter som vi må være godt forberedt på. Jeg håper å se et Fyllingen-lag som kommer ut med stor aggressivitet og besluttsomhet i alt vi foretar oss. Det lykkes vi godt med mot Bodø, de svake periodene var kortere og vi var skarpe i ankomstfasen som er viktig for oss. Disse tingene skal være på plass til denne kampen, da har vi gode sjanser til å vinne den siste kampen før vi retter blikket mot cupfinalen».

Andreas Ungesson og Pål Kalvenes er ute med skader. Ellers er troppen komplett til lokaloppgjøret.