Før kampen: Halden (h) – Bergen

Før kampen: Halden (h)

På søndag ruller Grundigligaen igjen. Vi går i gang med et skikkelig medaljeoppgjør direkte. Dørene åpnes og det blir gratis inngang for samtlige. Ta med deg dine venner og opplev topp herrehåndball.

Vidar Gjesdal forteller at spillerne er klare til å ta fatt på siste del av sesongen:

«Da er vi endelig i gang igjen etter EM pausen. Men hvilken måned det har vært for norsk herehåndball. Landslaget har gjort et fantastisk mesterskap og skapt større interesse enn noen gang tidligere. En semifinale er virkelig stort og en ekstremt viktig barriere er brutt. Jeg tror at det å ha vært der før hjelper deg når du skal inn i de avgjørende kampene neste gang. Flere store nasjoner har jobet lenge for dette, men når man har klart det en gang kommer som regel disse lagene i medaljene også ved seinere anledninger. Vi gjør det også med hovedtyngden av unge spillere med fremtiden foran seg. Det gjør at herrehåndballen forhåpentligvis tar nye steg i årene fremover. For FyllingenBergen er det også hyggelig å se at Harald Reinkind og Kristian Bjørnsen har fremtredende roller i laget. Begge ble altså nominert når turneringens beste spillere skulle plukkes ut. Det gir oss stor motivasjon til å jobbe videre med å utvikle nye spillere. For byens unge spillere må det også inspirere til å satse seriøst videre på håndballen».

«Men når er det klubbenes tur til å ta over. Vi feirer selvsagt gjennombruddet i EM med å åpne dørene gratis for alle kommende søndag. Forhåpentligvis kommer flere «nye tilskuere» til Framohallen, sammen med våre trofaste. Vi trenger støtten, for kampen på søndag er ekstremt viktig for oss. Vi er med for fullt i toppen av tabellen og har sagt at vi vil jage medaljene helt inn denne gangen. Da kreves det to poeng i alle hjemmekamper og Halden er laget som foreløpig innehar 3. plassen. Med seier vil vi lure oss forbi og alle skjønner dermed betydningen av oppgjøret. Vi har slått Halden to ganger på bortebane denne sesongen (serie og cup) og er et lag vi har hatt spesielt godt tak på. Det kan være tilfeldig, for gjestene har et solid mannskap som har jobbet godt over lang tid. Det er ikke tilfeldig at de er med i toppen og de har vært dyktige på å hente inn gode spillere utenfra».

«For vår egen del har vi trent bra fysisk etter cupfinalen. Det tok lengre tid enn forventet å få den kampen ut av kroppen. Ikke fordi vi tapte kongepokalen, men mest på grunn av at prestasjonen vår var langt under det vi hadde prestert i forkant. Likevel var det ytterst små marginer som avgjorde, men jeg håper vi lærte noe av det oppgjøret. Vi visste hva som ventet, men klarte ikke å håndtere det. Fordi tempoet vårt var for lavt og at vi ikke var tøffe nok i det offensive spillet. Men vi viste igjen at ved å stå i en ny finale er vi med i det ypperste selskapet, vi leverte flere solide kamper på veien dit».

«Siden sist har Andreas Ungesson vært under kniven for en krosbåndsopersjon. Dermed ser vi dessverre ikke han mer på banen denne sesongen. Et stort tap for oss selvsagt, men han var ikke tilgjengelig for oss så veldig mange kamper i høstsesongen. I tillegg har vi hatt noen mindre skader, men jeg håper resten skal være klar til søndag. Vi har ikke fått spilt noen treningskamper i pausen og er selvsagt litt spente på hvordan det vi slå ut for oss. Jeg håper det skal bli i form av sult og masse entusiasme når Halden er motstander på søndag. Vi gleder oss til å få alvoret i gang igjen, for vi blir kastet virkelig ut i det. På en liten uke skal vi gjennom fire kamper, så det blir en stor test for oss. Etter Halden venter nok et nøkkeloppgjør i serien på onsdag, nemlig Elverum borte. Så rekker vi akkurat hjem før serbiske HC Radnicky står for tur i dobbeloppgjør fredag og lørdag. Der har vi ambisjoner om å ta oss videre til kvartfinalen i e-cupen»

Her gjelder det dog å ta en utfordring om gangen, det er søndagens kamp som gjelder. Ta med deg alle håndballinteresserte og legg turen til Framohallen i dette oppgjøret. Vi skal gjøre alt for å vise frem topp nasjonal herrehåndball på sitt aller beste!