Viktig hjemmeseier – Bergen

Viktig hjemmeseier

FyllingenBergen åpnet andre halvdel av sesongen på best mulig måte søndag kveld. Etter en ruskete åpning ble det etter pause en meget kontrollert seier mot tabellnabo Halden.

Etter at hjemmelaget scoret det første målet tok gjestene over i åpningen av toppoppgjøret. Hele 13-7 var haldenserne foran på det meste og det så tungt ut for våre gutter. En solid avslutning inn mot hvilen ga imidlertid håpet tilbake, stillingen var kun 14-12 til Halden Topphåndball etter de første 30 minuttene. Etter hvilen var det aldri noen tvil om hvem som skulle vinne, FyllingenBergen tok initiativet og stengte helt bakover på banen. Anført av en strålende målvakt i Lars Eggen Rismark ble det raskt festet et solid grep på oppgjøret. Tilslutt kunne vi feire seier på 26-20 og med det to ekstremt viktige poeng i medaljekampen.

Trener Vidar Gjesdal var naturligvis fornøyd etter kampen:

«Dette var en ekstremt viktig seier for oss. Vi snakket om det før oppgjøret at disse kampene må vinnes om vi skal henge med i forhold til en topp 3 plassering. Spillerne skal ha ros for at vi ikke lot oss stresse når vi kom såpass langt bak som vi gjorde fra start. I stedet fikk vi justert oss defensivt og ikke minst kom Lars fantastisk i gang i målet. På den måten fikk vi hurtig kontakt og bra betingelser før de siste 30 minuttene. Etter pause gjør vi en av våre bedre kamper bakover og slipper knapt til noe som helst. I tillegg spiller vi disiplinert og bra fremover, det blir dermed en veldig fortjent seier til sist»

«Vi var selvsagt litt usikre på hvor vi stod da vi ikke har fått spilt noen treningskamper i den lange pausen. Nå er vi imidlertid i gang og ser frem til et knalltøft oppgjør på Elverum onsdag. Hjemmelaget blir klare favoritter der, men vi drar selvsagt dit med tro på at det er mulig å gjenta prestasjonen da vi slo dem på hjemmebane før jul. Dessverre tyder alt på det blir uten Viktor Sandberg også i den kampen. Vi krysser fingrene for at skaden han pådro seg på trening lørdag ikke er alvorlig. Vi trenger han på banen i forhold til den belastningen som venter oss fremover. Neste uke spiller vi tre kamper på fire dager, men det skal vi løse. Først av alt forbereder vi oss til oppgjøret mot Elverum».