Før kampen: FIQAS Aalsmeer – Bergen

Før kampen: FIQAS Aalsmeer

FyllingenBergen tar denne helgen imot nederlandske FIQAS Aalsmeer for det første møte av to i kvartfinalen i Challenge cup.

Vidar Gjesdal ser slik på sesongavslutningen og morgendagens kvartfinale:

«En hektisk serieavslutning er over og vi retter blikket mot det svært viktige kvartfinale oppgjøret mot nederlandske FIQAS Aalsmeer. Det som så ut til å være helt kjørt med tanke på 4. plass i Grundigligaen, løste seg med fire strake seire, samtidig som Halden tapte fem poeng på de siste fire kampene. Dermed knep vi 4. plassen på innbyrdes oppgjør med totalt 27 poeng. Det kan vi totalt sett si oss bra fornøyd med sesongen sett under ett, selv om vi gjerne skulle luktet enda mer på medaljene. Vi har gitt fra oss noen poeng for mye på hjemmebane mot lag som er plassert under oss. Med tanke på at vi har slått både Arendal og Elverum hjemme skulle vi maks stått med ett hjemmetap totalt sett. Det handler selvsagt om stabilitet til syvende og sist, det er fortsatt vår største utfordring i forhold til det neste steget».

«Europacupen skal videre skjebne avgjøres over to kamper mot Aalsmeer. Da har vi ikke råd til noen feilskjær om vi skal kommer oss videre inn til semifinalen. Vi åpner på hjemmebane, med returkamp utenfor Amsterdam neste lørdag (påskeaften). Vi har sett nederlenderne på video og føler vi er bra forberedt på hva som venter oss. Det er et lag som på mange måter spiller ganske likt det vi er vant til å møte i Norge. De står aggressivt i sitt forsvar og spiller relativt hurtig håndball. Fremover på banen har de ikke den fysikken som vi ofte ser internasjonalt, men er et jevnt besatt mannskap uten de store stjernene. Det betyr at vi skal være klar for å demme opp for deres kollektive spill. Nettopp vårt forsvar har vært bra de siste kampene og hovedgrunnen til at vi har fått poeng på kontoen igjen. Det er her vi skal legge grunnlaget for et godt utgangspunkt, derfra ønsker vi å være enda mer effektive i vårt kontringsspill. Får vi til dette er jeg sikker på at mulighetene for å komme oss videre er gode»

Alle dere som ikke allerede befinner dere på påskefjellet bør ta turen i hallen på lørdag. Vi har alle muligheter til å klare dette, men tar gjerne med all støtte vi kan få på veien. Det er alltid knyttet ekstra spenning til kamper i Europa og vi gleder oss til morgendagens duell.