Solid utgangspunkt – Bergen

Solid utgangspunkt

FyllingenBergen tok et stort steg mot semifinale i Challenge cup da laget beseiret FIQAS Aalsmeer 31-20 (14-9) i den første kvartfinalen.

FyllingenBergen tok initiativet i kampen allerede fra start. Anført av en som vanlig solid Lars Eggen Rismark bakerst i målet fikk laget en god del kontringer som ble omsatt i mål. Tore Andre Lunde var frisk fremover på banen og produserte fire av lagets syv første mål i oppgjøret. Etter 18 minutter måtte Eivind Tangen forlate banen med rødt kort. En meget tøff beslutning av det tyske dommerparet, men FyllingenBergen fortsatte å øke forspranget utover i kampen. Til slutt kunne vi kvittere ut seier 31-20 og har med det et godt utgangspunkt for returoppgjøret i Nederland påskeaften.

Vidar Gjesdal var fornøyd med resultatet.

«Vi kunne ikke håpe på så mye mer enn dette. Med tanke på de utfordringene vi fikk underveis er jeg veldig fornøyd. Andreas Gjeitrem måtte bli hjemme pga sykdom og når Eivind Tangen må ut med rødt kort er det klart vi er svekket. Da merker man også enda tydeligere at Ungesson og Sandberg er ute fra før med sine langtidsskader. Med så mange sentrale borte viser vi likevel at vi har flere spillere som kan stå frem i laget. Det er gledelig, men vi har mye å takke Lars for i forhold til det gode resultatet. Jeg har sjelden vært med på en målvakt som har så mange kvalifiserte redninger som han hadde i dag. Vi noterte 30 redninger i statistikken, mange av dem fra 6 meter og straffer».

Nå venter returoppgjøret i Nederland og Erlend Aam er klar på at det må gjøres en jobb også der.

«Vi har et godt utgangspunkt, men det er selvsagt ikke over enda. Vi må ned dit å levere en skikkelig prestasjon igjen. Forhåpentligvis får vi med oss både Eivind og Andreas til returkampen, vi skal ikke la denne muligheten til semifinale gå fra oss nå. Nå får vi litt mer avstand mellom kampene enn vi har hatt de siste ukene og det håper vi skal slå positivt ut for oss».

Returkampen spilles påskeaften kl 20:45 i Aalsmeer, som ligger rett utenfor flyplassen i Amsterdam.