Sluttspillet i gang – Bergen

Sluttspillet i gang

Etter et par rolige uker uten tellende kamper er FyllingenBergen mer enn klare etter å komme i gang når sesongen går inn i sin mest spennende fase.

Denne uken venter de to første kvartfinalene i sluttspillet mot Halden. Det blir i utgangspunktet sett på som en åpen kvartfinale serie mellom lagene som endte på like mange poeng i Grundigligaen. FyllingenBergen har dog hatt ekstremt bra tak på Halden og vunnet samtlige av de fem møtene lagene i mellom denne og forrige sesong. I tillegg har vi fordelen av å spille den tredje avgjørende kvartfinalen på hjemmebane om lagene skulle stå med hver sin seier denne uken.

Trenerteamet melder om en spillergruppe på vei oppover etter den tøffe avslutningen på seriespillet.

«Det gikk i ett for oss med serie- og europacup hele veien som gjorde at vi holdt i gang også gjennom hele påsken. Når har vi hatt en roligere periode i forhold til kampbelastning og vi merker at spillerne virker sultne etter å dra i gang med sluttspillet, og ikke minst semifinalen i Challenge cup, som også er rett rundt hjørnet. Dersom vi skulle ta oss videre både fra sluttspillet og til selve e-cupfinalen venter det tøffe kamper to dager i uken til langt ut i mai. Vi kikker dog bare frem til de to første oppgjørene mot Halden, så får vi gjøre opp status etter disse kampene i forhold til hvordan troppen ser ut. Vi har med tanke på skadene til Ungesson og Sandberg gått rundt på få bakspillere, men det har også skapt en bra offensiv kjemi og ro på dem som har stått med stort ansvar».

Halden blir sett på som en tøff motstander i sluttspillet?

«Absolutt, de har imponert denne sesongen. I likhet med oss etter jul har også de stått med en liten stamme som har spilt mye. De kommer med bra fysikk, står bra i sitt forsvar og er etter av de bedre kontringslagene i ligaen. I tillegg har de hatt en nøkkelspiller i Victor Skillhammer som har levert en imponerende sesong. Vi forventer også at de kommer med sin største stjerne, Rasmus Carlsen tilbake fra skade. Vi kommer til å få nok å jobbe med, med føler oss mer enn klare til å kjempe om avansementet. Vi har et mentalt overtak på dem om tingene står og vipper, vi har dradd i land mange jevne kamper mot nettopp Halden. For oss blir det også veldig bra å få to eller tre knalltøffe kamper før vi skal til Lisboa for å forberede oss til møte med Benfica. Uansett er vårt mål å kjempe på begge fronter så lenge vi kan de kommende ukene».

Trenerne håper mange folk kjenner sin besøkelsestid i avslutningen.

«Vi er sikker på det blir noen intense og tøffe kamper, og med mer folk på tribunen blir rammene enda bedre for spillerne. Det hadde vært gøy om vi kunne bygget opp skikkelig trøkk frem til den avgjørende semifinalen mot Benfica. Der håper vi virkelig byens store håndballinteresserte skare melder seg på. Men aller først gjelder det å møte opp til det første oppgjøret mot Halden kommende torsdag, vi gleder oss til å spille de viktigste kampene tilslutt i sesongen».

Det første oppgjøret spilles i Framohallen torsdag kl 18:00.